„A matematika minden tudományt befolyásol...” - Alsós matematikaverseny a Tarczyban


2013-03-26 17:49:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A matematika minden tudományt befolyásol...” - Alsós matematikaverseny a Tarczyban főképe
Tizenharmadik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola az alsósok számára a hagyományos matematikaversenyt. A megmérettetésre 27 diák nevezett, három korcsoportban, Pápáról és a környék általános iskoláiból. A versenyzőket Cser László, igazgatóhelyettes köszöntötte, majd a 2. a osztály vidám és vicces matematikai idézetekből összeállított rövid műsora után el is kezdődött a versengés.
- A versenyt hiánypótló szándékkal szervezzük meg, mivel az alsós korosztálynak nincs matematikából igazán versenyzésre lehetősége, csak a levelezős versenyeken. A feladatok logikai típusúak, szövegesek, a levelezősökhöz hasonlóak, nem konkrétan a tananyagot kérdezik a gyerekektől. A második osztályosoknak 5, a harmadik, illetve a negyedik osztályosoknak pedig 4-4 példát kellett 60 perc alatt megoldaniuk. A feladatokat az iskola azon tanárai állították össze, akiknek nincsenek most versenyzőik. A harmadik, negyedik osztályosoknak ki is kellett dolgozniuk a feladatot. A második osztályosoknál négytagú zsűri értékelt: Bognár Rozália, dr. Kalmárné Bóka Ildikó, Turi Ilona és Szalay Zsuzsanna. A harmadik és negyedik osztályosoknál Taxné Major Zsuzsanna, Szücsné Somogyi Ágnes, Ferencziné Simon Ágnes, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanárai és Benecz Károlyné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanárnője zsűrizett - mondta el a verseny szervezője, Hortobágyiné Bors Judit.
Minden versenyző emléklapban, papírból készített logikai játékban és csoki nyusziban, az első három helyezett pedig oklevélben és értékes könyvjutalomban részesült.

Képek:

Eredmények:

2. osztály
I. Stankovics Luca (Erkel)
II. Hencz Adrienn (Weöres)
III. Mosonyi Anna (Tarczy)
3. osztály
I. Halbik Máté (Weöres)
II. Pődör Máté (Szent István)
III. Czemmel Viktória (Tarczy)
4. osztály
I. Feczkó Csongor (Gyurátz)
II. Herber Lóránt (Homokbödöge)
III. Licsauer Márk –(Szent István)

 

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!