Tavaszváró műsorral kedveskedtek az ovisok az időseknek


2013-03-26 17:38:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Tavaszváró műsorral kedveskedtek az ovisok az időseknek főképe
A Csókai Óvoda és a Teveli úti Idősek Otthona már évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol egymással. Ennek kapcsán ma délelőtt egy tavaszköszöntő, húsvéti műsorral kedveskedtek a Csókai Óvoda Katica csoportjának apróságai az otthon lakóinak.
Hauber Lívia részlegvezető érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják az óvoda és az otthonház közötti kapcsolatot, hiszen ez egy jó lehetőség a generációk közötti kapcsolattartásra.
- Az idősek nagyon szeretik az ilyen programot, mivel nekik a legnagyobb örömöt az óvodások, a kicsik okozzák. Nagyon sok lakónknak a rokonai távol élnek, így néha még az ünnepekre sem tudnak ellátogatni szeretteikhez, ezért a lakóknak ez a program egyfajta unoka, dédunoka pótló is lehet - mondta a részlegvezető.
A szokatlanul télies, havas idő ellenére az óvodások tavaszváró vidám versekkel, dalokkal és játékokkal, valamint húsvéti köszöntővel készültek. A műsor végén a kisfiúk meg is locsolták az idős néniket, akiknek örömükben könnybe lábadt a szemük. 
- Óvodánk a környezeti nevelés mellett az érzelmi nevelésre is nagy hangsúlyt fektet. Tapasztalataink szerint ezek az alkalmak a gyerekek szívét is melengetik. Felhívjuk a gyerekek figyelmét, hogy az időseket szeretni, tisztelni kell és törődni is kell velük. A gyerekek nagy izgalommal készültek a mai napra. Készítettek az otthon lakóinak tojástartót, feldíszítették csoportszobáikat - tette hozzá Tunnerné Buzás Éva tagóvodavezető.
Az otthonház természetesen idén is egy kis édességgel lepte meg a gyerekeket a kedves műsorért köszönetképpen.
Az óvodások legközelebb anyák napján látogatnak az idősekhez, ők pedig gyermeknapon kedveskednek majd a kicsiknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!