PÖNÖ: Széles körben hozzáférhetővé válik a pápai örmények története


2013-03-26 14:46:44  | cikk: mo  | 


PÖNÖ: Széles körben hozzáférhetővé válik a pápai örmények története főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) ma délután. A képviselők döntöttek arról, hogy csatlakoznak az Országos Örmény Önkormányzat által – a korábbiakban is – eredményesnek és társadalmilag hatékonynak ítélt programhoz, melynek lényege, hogy a magyarországi örmények kultúráját az elektronikus Örökségtár útján terjesztik, és tananyagsegédletként segítik annak közkönyvtári elhelyezését. Keller Ludmilla, a PÖNÖ elnöke tájékoztatott, 2013-ban változatlanul lehetőség nyílik arra, hogy egyes önkormányzatok önállóan jelöljenek ki számukra fontos anyagokat, amelyek saját költség-hozzájárulás ellenében bekerülhetnek az E-Örökségtárba, ahonnan azok teljes letöltési és felhasználási joggal minden magyarországi és EU országbeli iskola, közkönyvtár számára elérhetővé válnak. Keller Ludmilla hangsúlyozta, az E-tanagyagrendszerben a PÖNÖ a „A pápai örmények bemutatkozása” című diasorozat megjelenését szorgalmazza. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a pápai örményekről is legyen elérhető anyag az Örökségtárban. A döntést a nemzetiségi testület jóváhagyta.

Az ülésen a képviselők elfogadták a PÖNÖ 2012. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót, majd tárgyaltak az örmény népirtás évfordulója kapcsán szervezett emlékműsor részleteiről. Keller Ludmilla elmondta, a genocídium emlékére április 27-én, 15 órai kezdettel tartanak programot a Nagytemplomban. A megemlékezésen fellép a Mendelssohn kamarazenekar és Gurgen Ovsepian, a pozsonyi operaház magánénekese. Az alkalmon Unger Tamás alpolgármester mond emlékbeszédet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!