Ügyfélhívó gyorsítja az ügyintézést az Okmányirodában


2013-03-26 11:45:40  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ügyfélhívó gyorsítja az ügyintézést az Okmányirodában főképe
Ügyfélhívó rendszert telepítettek a Pápai Járási Hivatal Okmányirodájába. A rendszert február végén tesztelhették először az ügyfelek – tájékoztatta hírportálunkat Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője.
Az ügyfélhívó rendszer bárki számára ismerős lehet a pénzintézetekből vagy a postáról. Az Okmányiroda előterében elhelyezett automata segítségével lehet kiválasztani a megfelelő ügyet, majd ezt követően lehetőség nyílik sorszámot kérni. Az így kapott sorszám – az ügyintéző hívására – szintén az előterében található két kijelzőn jelenik meg annak a pultnak a számával együtt, amelynél az ügyintézés történik.
Eddig a gépjármű ügyintézés vonatkozásában kézzel történt a sorszámok kiosztása, az egyéb ügyek tekintetében pedig az érkezési sorrendnek megfelelően fogadták az ügyfeleket. Az ügyfélhívó bevezetésével elkerülhető lesz az ügyfelek között az érkezési sorrend vitájából eredő esetleges konfliktus – mutatott rá a hivatalvezető.

Az ügyintézéshez lehetőség van előzetes időpontfoglalásra is a www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül. Ebben az esetben az ügyfélhívón az „Interneten foglalt időpont” gomb használatával kell sorszámot húzni.

Az Okmányirodával kapcsolatos további információk a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala honlapján érhetők el a www.kekkh.hu internetes címen.


Képek:

Az Okmányiroda elérhetőségei:

okmányirodai osztályvezető, nyilvántartási ügyek: 515-054
gépjármű ügyintézés: 515-046, 515-052, 515-065
személyazonosító igazolvány és lakcímigazolvány, diákigazolvány: 515-058
vezetői engedély, útlevél: 515-007, 515-067
egyéni vállalkozói igazolvány: 515-071
ügyfélkapu ügyintézés, parkolási igazolvány: 515-069
lakcím bejelentés: 515-088


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!