Belül törékeny nőnek érzi magát a világbajnok fekvenyomó


2013-03-25 23:33:53  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Belül törékeny nőnek érzi magát a világbajnok fekvenyomó főképe
Horváthné Balogh Piroska személyében fekvenyomó világbajnok vendégeskedett ma este a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben. Az elképesztő eredményekkel büszkélkedő sportolónő az Evangélikus Gyülekezeti Házban beszélt az érdeklődőknek civil életéről és sportolói pályafutásáról.
A vendéget Borbély Lajos, a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vezetője mutatta be az egybegyűlteknek, majd pedig Piroska tette közzé gondolatait. Mint mondta, mielőtt rátalált volna a fekvenyomásra, számos sportágba belekóstolt. Megtudtuk tőle azt is, saját és családja életében fontos szerepet játszik a vallás, valamint a magyarságtudat. A közvetlen, családias hangulatú beszélgetésen a kiváló sportolónő természetesen a jelenlévők kérdéseire is válaszolt.
– Eleinte még csak csajos edzésekkel próbálkoztam, majd pedig hamarosan jöttek a komolyabb súlyzók is – idézte fel kérdésünkre a kezdeteket Piroska. – Valójában én elég későn, harmincéves korom után kezdtem el a fekvenyomást. Kezdetben sokan kérdezgették, miért ilyen férfias sportot űzök, és persze féltettek a sérülésektől, a nagy súlyoktól. Idővel aztán a környezetem elfogadta a döntésemet, és amikor szállítottam a nemzetközi sikereket, már elismerték, hogy van értelme annak, amit csinálok. Azóta mindenki mellettem áll és támogatnak, amiben csak tudnak – nyilatkozta hírportálunknak a remek sportoló.
Meglátása szerint a női fekvenyomók száma az utóbbi időben csökkenő tendenciát mutat, ami az elszántság hiányával magyarázható, illetve azzal, hogy sokan a családalapítás után felhagynak az aktív sporttal.
A sportágában egyeduralkodónak számító fekvenyomó kiemelte, a szorgalom és az alázatos, kitartó munka mellett a sikerének egyik legfontosabb kulcsa, hogy bízik magában. – Hinni kell benne, hogy teljesíteni tudom az előttem álló feladatot, másképpen nem sikerülhet. A fekvenyomás során a fejünket is használnunk kell, hiszen például nem mindegy, hogy milyen technikát alkalmazunk egy-egy gyakorlatnál. Rendkívül fontos, hogy mentálisan is felkészüljünk a megmérettetésre – hangsúlyozta Piroska, aki a versenyeken maximális koncentrálásra törekszik és igyekszik kizárni a külvilágot.
Számára mindig vannak újabb és újabb célkitűzések, a számtalan siker, kupa és bajnoki cím után is motiválja a további fejlődés lehetősége, a nagyobb súlyok teljesítése. Állítja, mindig saját magát próbálja meg legyőzni.
– Lehet, hogy külsőre nagyon erősnek nézek ki, de belül törékeny nő vagyok – fűzte hozzá mosolyogva Horváthné Balogh Piroska.

Képek:

Tavaly év végén rendezték meg Las Vegasban a WPC Fekvenyomó és Erőemelő Világbajnokságot, amelyen egy közel 40 fős női mezőny, szigorúan a világ elitje mérte össze az erejét. A fekvenyomó ruha nélküli, úgynevezett RAW kategóriában Horváthné Balogh Piroska a 75 kilogrammosok között 125 kilós világcsúccsal rajtcél győzelmet aratott. Piroska a saját kategóriája mellett az abszolút versenyt is megnyerte. A világ legrangosabb fekvenyomó versenyén a pápai sportolónő kiérdemelt még egy aranyérmet, miután a fekvenyomó ruhás versenyt is magabiztosan, végig vezetve nyerte meg 160 kilogrammos teljesítménnyel.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!