A húsvét volt a témája a nemzetközi számítógépes rajzversenynek


2013-03-25 18:24:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A húsvét volt a témája a nemzetközi számítógépes rajzversenynek főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hagyomány, hogy minden évben megszervezik a számítógépes rajzversenyt márciusban a 3., 4., és 5. osztályosok számára. Az idei évben a húsvét volt a témája a rangos megmérettetésnek, melyre 44 diák nevezett be a város és a környék általános iskoláiból. A verseny különlegessége, hogy Romániából (Constanca) és Szlovákiából (Hetény) is voltak résztvevők, ők az interneten keresztül küldték el megoldásaikat.
- A diákoknak 45 perc állt rendelkezésükre, hogy megoldják a feladatokat. Mivel közeledik a húsvét, ezért ehhez az ünnephez kapcsolódtak a verseny feladatai, amit a Paint nevű program segítségével kellett megoldani. Így például készíteniük kellett egy színes, ötletesebbnél ötletesebb rajzot, amiben a másolás, tükrözés, forgatás, döntés alkalmazást kellett használniuk, de feliratot is kellett készíteniük a rajzra - mondta Sashalmi Tamásné tanító, szervező.
Farkas Dorina, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója érdeklődésünkre elmondta, már tavaly is részt vett ezen a verseny, emlékei szerint az idei verseny nehezebb, mint a tavalyi. Dorina nagyon szeret rajzolni, otthon is gyakran számítógépezik.
A rajzokat az iskolák kísérőtanáraiból álló zsűri értékelte.
Minden résztvevő emléklapot, a legjobbak pedig oklevelet és kisebb ajándékot vehettek át.

Képek:

Eredmények:

3. évfolyam

1. Szalai Zója Lili (Hetény)
2. Porga Dávid (Munkácsy)
3. Mátyás Patrik (Munkácsy)

4. évfolyam

1. Tóth Buda (Csót)
2. Sági Kristóf (Csót)
3. Tóth Anna Petra (Erkel)

5. évfolyam

1. Érsek Attila (Csót)
2. Góczán Gréta (Tarczy)
3. Kiss Martin (Tarczy)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!