Zenés flashmob a Várkertfürdőben


2013-03-25 16:57:21  | cikk: mo  | 


Zenés flashmob a Várkertfürdőben főképe
A fiatalok tehetségének kibontakozásában főszerepet játszik az őket körülvevő társadalmi környezet, mely azoknak a közösségeknek – család, barátok, lakóhely, iskola vagy munkahely – a hatásaiból tevődik össze, melyekhez a fiatalok tartoznak. Abban, hogy a kisebb-nagyobb közösségeink figyelmét a tehetségsegítés fontosságára irányítsuk, és így a közösségek tehetségek iránti „barátságát” erősítsük, hatékony szerep juthat a Tehetségnapoknak – olvasható a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége hivatalos honlapján.

Az első Tehetségnapot a Fiatal Tehetségekért Alapítvány közreműködésével 2006-ban, Bartók Béla születésének 125. évfordulója kapcsán szervezték. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kezdeményezésére európai országok csatlakoztak a Tehetségnapok lebonyolításához, így ma már 20 országban ünneplik március 20-27-e között a fiatal géniuszokat.

Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény akkreditált Tehetségpontként működik, így idén először csatlakozott a kezdeményezéshez. A Fiatal Tehetségekért Alapítvány felhívást intézett a tehetséggondozást végző intézményekhez, hogy Bartók Béla születésének évfordulóján flashmobbal, villámcsődülettel hívják fel a figyelmet a tehetséges növendékekre, művészpalántákra. Így tett az Allegro AMI is: ma délután két helyszínen mutatkozott be a művészeti iskola a pápai közösség előtt. A sétáló utca egyik drogériájában néhány szólóhangszeres növendék mutatta be tudását, míg a Várkertfürdő termál részlegén a Sindő népzenei együttes nyolc tagja szórakoztatta az érdeklődőket. Az együttesben zenélő növendékeket Kovács Gyöngyi készítette fel, a diákok kalotaszegi és szilágysági népzenét adtak elő a villámcsődület keretében.

Hegedűsné Szabó Éva érdeklődésünkre elmondta, a két flashmob célja az volt, hogy kilépjenek a pápai közösség elé, felhívják a figyelmet az intézmény tehetséges növendékeire. Az Allegro igazgatóhelyettese hozzátette, így szeretnék népszerűsíteni a művészetoktatást és bemutatni intézményüket, melyben jelenleg 546 növendék tanul négy művészeti ágban: képzőművészeti, komolyzenei, néptánc és modern tánc tagozaton.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!