Fegyelmezetlensége miatt kikapott a Bakonyerdő Pápa


2013-03-24 20:52:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fegyelmezetlensége miatt kikapott a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság 16. fordulójában a Tarján ellen a tavaszi pontgyűjtés megkezdése volt a cél a Bakonyerdő Elmax Vasas SE felnőtt alakulatának, a juniorok pedig a bajnokesélyes legyőzésére készültek a Városi Sportcsarnokban. Az őszi mérkőzések miatt revansra is készültek Kapcsándi Zsolt tanítványai, hiszen a felnőttek 32-17-re, a juniorok 26-16-ra kaptak ki. Szakács Dániel kezdte meg a gólgyártást, majd a vendégek Straubinger vezérletével a 10. percre már háromgólos előnybe kerültek (7-4). A kapuban ezúttal Heizer László kapott helyet, Körli Norbert a kispadról figyelte, hogy hétperces pápai gólcsend következik, a tarjániak a találkozó ezen szakaszában négy góllal terhelték meg a hazai kaput (26. perc 7-13). A félidő hajrájára Heizer több bravúrt is bemutatott, Reizinger keze pedig nem remegett a kapu előtt, így a kezdeti hatgólos hátrány háromra csökkent a szünetre (11-14). A második játékrész hazai szempontból jól indult, ültek a figurák, működött a nyitott védekezés, Reizingert nem tudták tartani (37. perc 14-15), ráadásul a tarjáni Horváth Pétert egy csúnya szabálytalanság miatt piros lappal kiállította a játékvezető. A piros kártya még két alkalommal előkerült a sípmester zsebéből, előbb Kondor Jánost megkapta harmadik két perces figyelmeztetése után a végleges kiállítást, majd szövegelésért Fébert Leventét is lezavarta a Cseszregi-Szakatics kettős. Volt azért játék is, bár a mieinknek nem sok öröme volt benne, hiszen pillanatok alatt megint négy lett a különbség, a játékvezetők sem egyelő mércével mérték a két csapatot, eldőlni látszott a meccs végkimenetele. Tíz perccel a befejezés előtt megint megrázta magát a Pápa és feljött egy gólra (23-24), azonban a vendégek könnyű gólokat szereztek és jobban koncentráltak, így elvitték a két pontot Pápáról. A Bakonyerdő közel állt a tavaszi első győzelemhez, ám fegyelmezetlenségét az ellenfél kihasználta, így maradt a 9. helyen.

Kapcsándi Zsolt: Hatvan percig kettős emberhátrányban játszottunk, nem a játékvezetőkben látom a vereség okát, de elképesztő milyen hibákat vétettek. Tettük a dolgunkat, ahogy szoktuk, de a végére fejben szétestünk, sajnos azt kell mondanom, hogy az egyéni fegyelmezetlenségek miatt nem vagyunk méltóak erre a szép számú kilátogató közönségre. Egy alapos fejmosás ráfér a fiúkra, új alapokra kell helyezni a gondolkodásunkat, hiszen szerdán ismét hazai bajnoki vár ránk.

Bakonyerdő-Elmax VSE - Községi SE Tarján 25-29 (11-14)

Pápai gólszerzők:
Reizinger Szabolcs 9
Róth Gábor 4
Szakács Dániel 3
Sarus Ferenc, Nagy Péter 2
Kondor János, Tolner Balázs, Harcos Bertalan, Kapcsándi Kristóf, Fébert Levente 1

A juniorok 25-29-re kikaptak, a mérkőzés összefoglalója hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!