Nyusziváró családi hétvége a JMSZK-ban


2013-03-24 10:49:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyusziváró családi hétvége a JMSZK-ban főképe
A húsvéthoz közeledve a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a hagyományokhoz hűen idén is megszervezte a családi hétvégét a színházépületben.  A Nyusziváró játszóház öt helyszínen várta a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.
A Bakonyalja Népművészeti Egyesület lelkes tagjainak köszönhetően a délután folyamán sok-sok gyermek és szülő készíthetett húsvéti díszeket. Az ügyes kezű gyerekek tojást festhettek, viaszolhattak, kosarat fontak, terményből nyuszit és hűtőmágnest készíthettek.
Újdonságnak számított, hogy húsvéti mesetojásra, azaz meseolvasásra is invitálták a gyerekeket, amikor már megunták a kézműveskedést.
A programhoz idén is kapcsolódott a JMSZK Életmód Klubja. Borbély Lajosné a hagyományoknak megfelelően reform ételekkel kínálta az érdeklődőket.
A húsvéthoz kötődően reformkalácsokkal és egyéb ínycsiklandó finomságokkal várták az résztvevőket. Az egészséges ételek alapanyagait meg is lehetett vásárolni a helyszínen, és a recepteket is el lehetett kérni.
- A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete egy sikeres TÁMOP pályázat keretében az önkéntességet népszerűsíti Pápán és környékén. Nagy örömünkre, hat helyszínen húsvéti játszóházat szerveztünk, melyek lebonyolítását önkénteseink segítik, és anyagilag is támogattuk a rendezvényt. Legközelebb a költészet napján, április 13-án lesz programunk, valamint májusban a Civilmajális - mondta Gyalog Zoltánné szakmai szervező.
A jó hangulatú program zárásaként a színpadon a győri Holle Anyó Színház Rémusz bácsi meséi című interaktív, zenés kamaramese előadását nézhették meg a gyerekek.
A szünidei programok ezzel nem értek véget, hiszen március 28-án kirándulni mehetnek az érdeklődők a JMSZK szervezésében a hauswirthi csokoládégyárba, valamint a pozsonyi várba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!