Pápai elnökségi tag a schwetzingeni partnervárosi kapcsolatokért felelős egyesületben


2013-03-23 11:35:05  | cikk: HuHa  | 


Pápai elnökségi tag a schwetzingeni partnervárosi kapcsolatokért felelős egyesületben főképe
A közelmúltban kapott tájékoztatást Áldozó Tamás polgármester arról, hogy a Schwetzingenben működő, testvérvárosi kapcsolatokat támogató egyesület elnökségi tagja, Reinhard Jäntsch előrehaladott kora miatt visszalépett a közéleti szerepléstől és helyét a pápai származású, Schwetzingenben élő Kereszt Gyöngyi vette át a szervezetben. Reinhard Jäntsch hosszú éveken keresztül rendkívüli aktivitással építette, ápolta a Pápa és németországi testvérvárosa, Schwetzingen közötti kapcsolatot. Munkásságának intenzitását mutatja az az azóta is sokszor emlegetett mosolyogtató történet, miszerint, egy alkalommal, amikor Schwetzingen főpolgármestere belépett Jäntsch irodájába, meglepődve tapasztalta, hogy ott találja és felkiáltott, „maga mit keres itt?”, hiszen annyira megszokta már, hogy bármikor kereste, mindig azt a választ kapta munkatársaitól, Magyarországon, Pápán van.
Áldozó Tamás a pápaiak nevében levélben köszönte meg Jäntsch úr munkáját, emlékeztetve arra, hogy a partnervárosi egyesület elnökségéből való távozása nem jelenti azt, hogy városunk már nem tartja pápai polgárnak, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is második otthonának tekinti Pápát.
A németországi testvérváros egyesülete Knupfer Gyöngyi, született nevén Kereszt Gyöngyi, pápai születésű hölgyet választotta be az elnökségbe. Gyöngyi bébiszitternek ment ki Schwetzingenbe, de ott is folytatta tanulmányait és ma már a Hebel gimnáziumban tanít. A németországi városban jól beilleszkedett, családot alapított, és két fiúgyermeke is gyönyörűen beszél magyarul. Knupfer Gyöngyi korábban is segített a partnervárosi találkozók lebonyolításában, mostantól azonban sokkal aktívabb szerepet vállal a két település közötti kapcsolat ápolásában. Boros Katalin, a városháza külkapcsolati referense úgy fogalmazott, örömmel értesült arról, hogy pápai tagja lett az egyesület elnökségének, és bár Jäntsch urat nehéz lesz pótolni, biztos abban, hogy Knupfer Gyöngyivel remekül tudnak együttdolgozni és tovább erősíteni a két város barátságát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!