Ovisok és szüleik látogatása a Weöresben


2013-03-22 23:10:48  | cikk:  | 


Ovisok és szüleik látogatása a Weöresben főképe
Március 19-én, 20-án, 21-én az Ovisuli foglalkozások mellett iskolánk alsó tagozatán -régi hagyományoknak megfelelően - lehetőséget adtunk a nagycsoportosoknak és szüleiknek az iskolai munkába való betekintésre.
Kedden délelőtt csaknem 50 óvodás és 4 óvónéni látogatott el hozzánk a közeli Szivárvány Óvodából. Bekukkantottak az 1.osztályokba, kipróbálták a padokat, játszottak egy jót, majd a tornaterem felé vették az irányt. Itt Nagy Géza kollégánk várta őket, akivel egy egész tanórányi sportos foglakozáson vehettek részt. "Na, ez jó volt!"- hangzott a kicsik szájából. A tetszésnyilvánítás az utánzó mozgásoknak, a népszerű labdás feladatoknak, a változatos sor-és váltóversenyeknek, a fogójátékoknak szólt.
A szerdai nap a szülőké volt. Három tanórán láthatták, hogy mi vár gyermekeikre az iskolában, hová jutnak el negyedikre, hogyan zajlik egy-egy kézis tanóra.
Az első órában a 4.a-ban Véseiné Kárpáti Ágota tanított, a magyar órán szövegfeldolgozást láthattak az érdeklődők.
A második órában Koncz Sándor mutatta meg a kicsikkel, hogyan dolgoznak az emelt szinten teljesítő aprócska kézis palánták.
A harmadik órát Horváthné Árvai Mária tartotta a 4. b-s gyerekekkel, ahol szintén szövegfeldolgozó magyar órán mutathatták meg 4 év munkájának eredményét.
Többen érdeklődtek mindhárom óra iránt, voltak, akik csak a magyar órákat nézték meg, sőt voltak szülők, akik már célirányosan érkeztek vagy az egyik, vagy a másik tanító néni órájára. A visszajelzésekből éreztük, az érdeklődők örülnek a lehetőségnek.
A csütörtöki nap a Csókai Óvoda gyermekeié volt, akik szintén szép számmal - csaknem 40-en 4 óvónénivel - jelentek meg iskolánkban. Kihasználhatták a tornaterem adta lehetőséget a vidám mozgásra, melyet ekkor is Géza bácsi vezényelt le. A feladatok az óvónők elismerését is kivívták, vidáman terelgették a gyerekeket az iskolában.
21-én az Ovisuli zárórendezvényét is megtartottuk, szintén a sport, a mozgás jegyében. Az akadálypálya többszöri teljesítése alaposan kipirosította az arcocskákat, ezért a meglepetés uzsonnából először az üdítő fogyott el, majd akármennyire sajnálták is a nyuszi-kalácsot, előbb-utóbb minden kisgyerek elmajszolta.
Most már csak a beiratkozás van hátra, mely után szülői értekezleten segítjük a felkészülést a szeptemberi iskolakezdésre.

Véseiné Kárpáti Ágota
alsós mk. vezető

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!