Játék a vízben a Víz Világnapján


2013-03-22 22:09:24  | cikk: HuHa  | 


Játék a vízben a Víz Világnapján főképe
Az Önkéntes-Pont-Most európai uniós projekt keretében zajlott ma délután a városi Víz világnapi vetélkedő, melynek a Várkertfürdő adott otthont. Az ötletet egy tavalyi kezdeményezés adta, akkor a Weöres Sándor Általános Iskola szervezett diákjai számára Víz világnapi vetélkedőt meghívva rá a város többi iskolájának diákjait, s a program olyan sikeresnek bizonyult, hogy idén kibővítve immár az önkéntességet népszerűsítő projekt vette át szervezést.
-Iskolánk tavalyi versenyéről, - amit a Pápai Vízművel és a Várkertfürdővel közösen bonyolítottunk le - nagyon jók voltak a visszajelzések. A gyerekek örömmel vettek részt a programon és jól érezték magukat a játékos vetélkedőn, így az önkéntes projekt idén bevette programjába. A cél tavaly és idén is az, hogy a gyerekek figyelmét úgy hívjuk fel a víz védelmének fontosságára, hogy közben igazi élményben részesülnek – mondta Horváth Attila, a Weöres-iskola igazgatója, aki idén is aktívan részt vett a rendezvény lebonyolításában.
Az Önkéntes-Pont-Most projekt programjának összeállítói arra törekedtek, hogy olyan önkéntes akciókat szervezzenek, melyeknek már van múltjuk, és amelyek élvezetesek a résztvevők számára, így került a projektbe ez a program is. A rendezvényhez több partnert is találtak a szervezők, akik hasonló módon gondolkodnak, vagyis fontosnak tartják, hogy a gyerekekkel játékos formában ismertessék meg a víz védelmének fontosságát – tudtuk meg dr. Baloghné Uracs Marianntól.
-A Pápai Vízmű, a Várkertfürdő, a Weöres Sándor Általános Iskola, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Pápai Sportegyesület Vízilabda Szakosztálya és egy veszprémi búváregyesület csatlakozott hozzánk, a rendezvény hátterét pedig az önkéntes iroda biztosítja, több mint húsz önkéntessel – mondta el a projekt szakmai mentora.
A Várkertfürdő uszodájában megrendezett Víz világnapi vetélkedőre a város minden iskoláját meghívták, heten éltek is a lehetőséggel és tízfős csapattal képviseltették magukat. A versenyt azonban nem iskolánként rendezték meg, hanem vegyes csapatokkal, így az oktatási intézmények nem egymás ellen versengtek, a gyerekek pedig megtapasztalták, milyen egy idegenekből álló csapatban együtt tevékenykedni.
A játékban hét állomáson kellett ügyességüket, tudásukat bizonyítani a gyerekeknek, ezek között volt elméleti kérdéssor, totó a vízről és annak védelméről, víz alatti úszás, labdakeresés és más medencében zajló feladat.  A diákok örömmel vetették bele magukat a vízbe és az egyéb feladatokba, és szórakoztató formában szereztek ismereteket a környezettudatos életmódról. A vetélkedő végén a jutalmazás sem maradt el és a résztvevőket egy kis lubickolásra is marasztalták a Várkertfürdőben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!