Barokk tematikus foglalkozássorozat a kastélyban


2013-03-21 21:50:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barokk tematikus foglalkozássorozat a kastélyban főképe
A pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum egy sikeres TÁMOP pályázatnak köszönhetően 20 millió forintot nyert, melyre még a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság pályázott, Örök Barokk címmel.  A tízalkalmas foglalkozássorozat keretein belül a diákok megismerkednek a kastéllyal, a grófi családdal.
- A tevékenységeket azzal a céllal szerveztük meg, hogy a barokk kort, a barokk világot megismertessük, s ezen értékeket átadjuk a gyerekeknek, a megfelelő módszertani foglalkozások segítségével. A megvalósításban a két partnerintézmény, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola harmadik, illetve negyedik osztályosai vesznek részt. A programot a Pegazus Színház valósítja meg - tudtuk meg Nagy L. István múzeumigazgatótól.
Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója kérdésünkre elárulta, hogy a diákok játékos tárlatvezetésen vesznek részt, ahol sok feladat, kérdés vár rájuk. Közben a grófi párral is találkoznak. A további foglalkozások során illemtannal, étkezési, öltözködési és köszönési szokásokkal, képzőművészettel és az irodalommal ismerkednek meg.
A következő tematikus foglalkozás március 27-én lesz, amikor is az etikett lesz a téma a kastélyban.
A résztvevő diákok a foglalkozás végén kvíz formájában adnak számot ismereteikről.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!