Idegenbeli rangadót nyert a Pápa Motax KC


2013-03-21 12:38:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idegenbeli rangadót nyert a Pápa Motax KC főképe
A hétvégén kialakult hóhelyzet árnyékában indult útnak a Pápai KC csapata, hogy a bajnokság végkimenetele szempontjából rendkívül fontos mérkőzését lejátssza Zalaegerszegen. A tabellán a második és harmadik helyezett csapat párharcát hozta a találkozó, amely a fagyos téli időjárással szemben egyáltalán nem indult fagyosnak. A mérkőzés elején rögtön bevették a hazai gyűrűt a pápaiak, és három perc leforgása alatt 7:0-ás előnyt alakítottak ki. Természetesen nem hagyták szó nélkül az egerszegiek sem a történteket, és a 7. perc végén már a hazaiak oldalán volt a nagyobb szám. Rendkívül pörgős, jó iramú mérkőzés kezdett kialakulni, ahol a ZKK csapata egész pályás letámadással igyekezett megtörni a vendég alakulatot. Azonban ez nem sikerült, és egy 10:3-as pápai "rohanásnak" köszönhetően a negyed végére átvette a vezetést a Motax KC. A folytatásban igyekeztek a vendéglátók közelebb kerülni riválisukhoz, azonban Henrik és Vajda távoli találataival növelte előnyét a pápai alakulat. A vendégek rendre átjátszották a letámadást, és apránként építkezve kialakították a félidei 16 pontos különbséget. A harmadik negyed ott folytatódott, ahol a második zárult, a PKC jó védekezésének köszönhetően a hazai csapat nem tudott felzárkózni, a negyed közepére Ács ellenállhatatlan játékának köszönhetően kialakult a lélektanilag is megnyugtató 20 pontos különbség. Azonban a ZKK eddigi meccsein sem, és most sem adta könnyen magát, az utolsó negyedben egy végső hajrát indítottak, hogy utolérjék ellenfelüket. Ám Ács gondoskodott róla, hogy a küzdelem vége se legyen izgalmas, rendre értékesítette helyzeteit. Az i-re a pontot Rédey tette fel utolsó másodperces kosarával, mellyel kialakította a 79-91-es végeredményt. Összességében teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született a Zalaegerszeg otthonában, mellyel a zalaiak több, mint egy éve tartó hazai veretlensége szakadt meg.

Vajda Balázs: Nagyon örülök a győzelmünknek. A szezon egyik legfontosabb meccsén tudtunk a szezonunk egyik legjobb játékával előrukkolni. A mai napon ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk, de a neheze majd még csak ezután következik, fent kell tartanunk huzamosabb ideig ezt a formánkat.

ZKK - Pápa Motax KC 79:91 (14:20, 19:29, 21:21, 25:21)

Dobók: Simon 9, Vajda 7/3, Feigl 7, Henrik 18/9, Ács 32, ill. Horváth A. 7, Rédey 9, Viant 2, Perger


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!