Nemzetközi matematika versenyen indultak a petőfisek


2013-03-21 11:05:20  | cikk: mo  | 


Nemzetközi matematika versenyen indultak a petőfisek főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium 36 tanulója vett részt ma délelőtt azon a nívós versenyen, amelyet a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány szervez minden évben. A Kenguru Matematika Versenyt egy időben bonyolítják minden intézményben. A megmérettetés nemcsak Magyarországon zajlik, hanem világszerte több országban megrendezik, így a nívós vetélkedő nemzetközi rangra emelkedett.

A Petőfi Sándor Gimnázium kezdetektől csatlakozik a versenykiíráshoz, évente számos diák indul a megmérettetésen. Dr. Nagyné Benkovics Márta érdeklődésünkre elmondta, bár a korábbi években több petőfis tanuló jelentkezett a versenyre, voltak olyan évek, amikor csaknem 80 diák töltötte ki a feladatlapokat, mégsem panaszkodnak, hiszen a petőfisek gyakran szerepelnek a megyei első tíz helyezett között.

Az igazgatóhelyettes elmondta, azonos feladatlapot töltenek ki a 9-10. és a 11-12. évfolyamosok. A tesztverseny 30 feladatból áll, a kidolgozásra 75 perc áll a diákok rendelkezésére. Dr. Nagyné Benkovics Márta hozzátette, a feladatsorok rendkívül változatosak és érdekesek, főként logikai jellegű gyakorlatokat tartalmaznak.

A megmérettetést lebonyolító pedagógusok a feladatlapokat még a mai napon postára adják, hiszen azokat központilag, Nagykanizsán javítják. A verseny eredményét a feldolgozás után, az alapítvány honlapján, a www.zalamat.hu weblapon teszik közzé. Az eredménylistát nem csak országosan, hanem megyei szinten is közlik, így a diákok a megyei rangsor alapján is szembesülhetnek teljesítményükkel. Az országos legjobbak értékes könyvjutalomban részesülnek.
A helyben lebonyolított versenyt követően minden induló emléklapot és egy következő tanévre szóló kengurus kártyanaptárt kapott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!