Lezajlott a Heitler Lászlóné emlékverseny döntője


2013-03-21 08:35:56  | cikk: mo  | 


Lezajlott a Heitler Lászlóné emlékverseny döntője főképe
40 diák ült a padokba ma délután a Munkácsy Mihály Általános Iskolában, hogy összemérje tudását az intézmény hosszú évek óta megrendezett városi matematika versenyén. A Heitler Lászlóné Matematika Verseny negyedszázados múltra tekint vissza az iskolában. A megmérettetést a Munkácsy-iskola korán elhunyt pedagógusa emlékére szervezték és szervezik minden esztendőben. Heitler Lászlóné kitűnő tanár volt, emlékét méltón őrzik az iskolában.

A verseny első fordulóját egy hónappal ezelőtt rendezték meg, amely nagyon népszerű volt a város általános iskoláiban tanuló diákok körében. A közel 120 diákból most mintegy 40-en ragadhattak ceruzát és vonalzót, hogy a döntőben is összemérjék matematikatudásukat. Tóthné Nagy Judit, a matematika munkaközösség vezetője elmondta, igyekeznek évről évre valami újdonságot csempészni a feladatok köré. A feladatsor összeállításánál fontosnak tartják, hogy a megoldandó gyakorlatok változatosak legyenek, érdekesek és merítsenek a matematika legkülönfélébb területeiből.
- Igyekszünk párhuzamosan összeállítani két feladatsort. Ügyelünk arra, hogy legyenek olyan feladatok, amelyek megmozgatják a gyerekek agytekervényeit, gondolkodásra ösztönzik őket, de szerepeljenek olyanok is, amelyeket egészen biztosan meg tudnak oldani – hangsúlyozta a pedagógus.

A feladatlapokat azonnal kijavították. A legjobbak könyvjutalomban részesültek. A hatodik és hetedik osztályosokat pedig egy különleges jutalommal is meglepték. A pápai Észkerék Egyesület felajánlotta, hogy a tanulók szeptembertől részt vehetnek egy egyéni tehetséggondozó tanfolyamon.

Képek:

Eredmények:

4. évfolyam
1. Szalai Violetta - Tarczy
2. Csomor Botond - Szent István
3. Tibold Eszter - Munkácsy

5. évfolyam
1. Présing Zsófia - Türr
2. Csákvári Márk - Munkácsy
3. Székely Sámuel - Türr

6. évfolyam
1. Piller Ádám - Munkácsy
2. Mészáros Márton - Türr
3. Horváth Dávid - Weöres

7. évfolyam
1. Varga-Umbrich Eszter - Református Gimnázium
2. Tibold Márton - Munkácsy
3. Dabóczy Orsolya - Türr

8. évfolyam
1. Döbröntei Dávid - Weöres
2. Mészáros Brigitta - Szent István
3. Kirchner Balázs - Gyurátz Ferenc

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!