Kiliáni beszélgetések a Szent József-kápolna és közösségi házban


2013-03-20 23:20:30  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Kiliáni beszélgetések a Szent József-kápolna és közösségi házban főképe
Egy újonnan indult rendezvénysorozat második alkalmát tartották ma délután a Szent József-kápolna és közösségi házban: a Kiliáni beszélgetések elnevezésű civil kezdeményezés keretein belül Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke beszélt életéről, életszemléletéről az érdeklődőknek.

A Kiliáni beszélgetéseket közösségépítés céljából indították útjára a szervezők. – Célunk, hogy itt, az egykori Kilián György-lakótelepen és annak környékén élők számára olyan közösségi eseményeket szervezzünk, amelyen az emberek jól érzik magukat, tartalmas beszélgetéseket hallhatnak, és akár bele is kapcsolódhatnak a diskurzusba – tájékoztatott a beszélgetéseken moderátori szerepkört betöltő Huszár Hajnal újságíró, szerkesztő-riporter.
Mint mondta, a terveik szerint minden hónap harmadik szerdáján sorra kerülő Kiliáni beszélgetésekre olyan vendégek érkeznek majd, akik munkájuk, közéleti tevékenységük folytán ismert személyiségnek számítanak Pápán, azonban a Szent József-kápolna és közösségi házban a hétköznapi, úgymond emberi oldalukat is megismerheti a hallgatóság.

Huszár Hajnaltól megtudtuk, a beszélgetéssorozat első állomásán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Veszprém megye kormánymegbízottja vallott többek között gyermekkoráról, a Kilián-lakótelepen töltött élménygazdag éveiről, valamint a politikusi lét emberi oldaláról.
– Ezek az alkalmak a hivatalos interjúknál sokkal kötetlenebb, szabadabb formában zajlanak, ezáltal pedig sok-sok emberi sztorit, vidám percet, megmosolyogtató momentumot tartogat a résztvevők számára – fogalmazott a beszélgetések vezetője. Hozzáfűzte, a diskurzussorozat nem csak az itteni környék lakóinak szól, a civil kezdeményezésű Kiliáni beszélgetésekre szívesen várják az érdeklődőket a város minden pontjáról.

Kérdésünkre Huszár Hajnal kifejtette, a Kiliáni beszélgetések ötletgazdája szeretne a háttérben maradni, ugyanis arra törekszik, hogy a civil kezdeményezést továbbra is teljes mértékben elkerülje a politikai színezet. Egyébként a rendezvény egyik érdekessége, hogy az éppen aktuális vendégre hárul a feladat, hogy kijelölje a következő meghívott személyét.

A rendezvénysorozat második alkalmán Tóth Kálmán családias, könnyed hangulatú beszélgetés során mesélt a Kilián-lakótelephez kötődő szép emlékeiről, az ottani jól működő, remek közösségről. Emellett természetesen szóba került egyebek mellett a vendég sokrétű hagyományőrző tevékenysége, a lovak iránti szeretete, a lótenyésztés, a pápai huszáregyesület, vagy például a pedagógusi pályája.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!