A Mindentlátó királylány Pápán járt


2013-03-20 23:13:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Mindentlátó királylány Pápán járt főképe
A győri Holle Anyó Színház társulata már ismerős a pápai kicsik számára, hiszen már nem első alkalommal jöttek megörvendeztetni a gyermekközönséget vidám darabjukkal. Az óvodásoknak szóló Pöttöm bérlet keretein belül ezúttal a Mindentlátó királylány című zenés mesejátékot tekinthette meg a gyermekközönség ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A mesejáték két népmeséből, a Kiskondásból és a Bolond faluból született színpadra. A történet egy komolytalan királylányról szól, akit férjhez kíván adni édesanyja. A lány azt találja ki, hogy csak akkor megy férjhez, ha olyat talál, aki úgy el tud bújni előle, hogy ő nem találja meg. 99 királyfi próbál nála szerencsét, de a királylány az összeset megtalálja egy pillanat alatt. Egy kis faluban azonban él egy legény, a bugyuta Miksa, aki egy napon libájával, Ribizlivel elindul a palotába szerencsét próbálni édesanyja biztatására. Útja során sok izgalmas akadály vár rá, amin a gyerekek segítik át Miksát, így a közönség is szinte aktív résztvevője a darabnak. Molnár Virginia, aki a liba szerepét alakította, érdeklődésünkre elmondta, gyermekszínházukra jellemző, hogy nem egy mesét dolgoznak fel, hanem többől készítenek egyet. Ezt a darabot Laborfalvi Mária álmodta színpadra. - Fontosnak tarjuk, hogy a gyerekek ne csak nézők legyenek, hanem aktív résztvevői is az előadásnak. A meseszínházban lényeges, hogy átéljék, hogy hogyan is lesz a gonoszból jó, tehát ne féljenek, hanem rájöjjenek maguk is arra, hogy lehet változni. Ez a mese is egy ilyen darab- mondta a színész. Az apróságok nagyon élvezték a vidám darabot, együtt énekeltek, örültek és nevettek a színészekkel. A Fekete István és a Lázár Ervin bérletes diákok idei utolsó előadása április végén lesz, amikor is a Hetvenkedő János mesejátékot tekinthetik meg a művelődési ház színháztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!