Zajlik a tavaszi elektronikai hulladékgyűjtés


2013-03-20 22:38:26  | cikk: HuHa  | 


Hétfőn kezdődött, szerdán folytatódott és pénteken fejeződik be a tavaszi elektronikai hulladékgyűjtés. A hulladékgyűjtést a Közszolg Kft. szervezte egy győri – ilyen tevékenységre engedéllyel rendelkező – cég bevonásával, így biztosítva, hogy a lakosság megszabadulhasson a feleslegessé vált elektromos berendezésektől, elektronikai cikkektől. Ezeket a hulladékokat ugyanis nem lehet a gyűjtőedényekbe rakni és a lomtalanítás során sem szállítják el.
A díjmentes szolgáltatást a tavalyi évben bevezetett módon szervezték meg idén is, vagyis a meghirdetett három napon, a délelőtti és délutáni időpontokban, a város különböző – könnyen elérhető – pontjain lehet leadni a kidobásra szánt holmikat, így a lakosoknak a hozzájuk legközelebb eső leadási pontig kell csak vinni a hulladékokat, és időben is nagyobb választási lehetőségük van. A feleslegessé vált berendezéseket közvetlenül a gyűjtőautóra rakják, így a gyűjtési ponton sem szennyeződhet a közterület. Az elektronikai hulladékgyűjtés rendjéről, a lomizók távoltartásáról a polgárőrség gondoskodik minden helyszínen.
Az eddig leadott háztartási elektromos berendezések között a legjellemzőbbek a régi televízió készülékek és más szórakoztató-elektronikai eszközök, de sok kiöregedett számítógéptől is megszabadultak az emberek és régi hűtők, mosógépek is autóra kerültek. A szemétté nyilvánított holmik között persze „muzeális” berendezések is felbukkantak, így például volt, aki az első generációs – nyolcvanas években gyártott – számítógépétől szabadult meg, más pedig egy hatvanas-hetvenes években népszerű fényképezőgépét rakta a teherautóra.
Az összegyűjtött elektronikai berendezéseket a vállalkozó győri telephelyén darabjaira szedi, az újrahasznosítható alkatrészeket feldolgozásra továbbadja, így a lehető legkevesebb holmi kerül a hulladéklerakókba.
Az elektronikai hulladékgyűjtés pénteken folytatódik: délelőtt Kéttornyúlakon, 14 órától pedig Borsosgyőrön várja a gyűjtőautó a háztartásokban feleslegessé vált elektromos cikkeket.
(Részletek a szolgáltatásról: hírportálunk főoldalán, a Közszolg Kft. bannere alatt)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!