Télen is eredményesek voltak atlétáink


2013-03-20 12:00:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: masz.hu  | 


Télen is eredményesek voltak atlétáink főképe
A téli versenyidőszakot négy megmérettetéssel zárták a Pápai SE atlétái. Főleg dobóinknak sikerült jól a téli szezon hajrája, de futóink is kitettek magukért, az egyesület összesen 21 1-8. helyezéssel gazdagodott a néhány hét során. Kis Károly edzőtől megtudtuk, az időjárás nagyban hátráltatta a felkészülést, ennek ellenére a serdülő országos bajnokságon a fiatalok kitettek magukért.
- Hat futóval vettünk részt az ob-n, közülük Marton Viktória érte el a legjobb eredményt, aki 300 méteren harmadik lett, a 13 éves lányok 2000 méteres futamában Bolla Boglárka hetedik, Sztupák Laura nyolcadik helyen ért célba. A 15 éves lányoknál 1000 méteren Gyenge Dominika valamint a fiúknál Horváth Gábor egyaránt a nyolcadik helyet szerezte meg. Ezt követően a Puskás Ferenc Stadionban rendezték a felnőtt téli országos dobóbajnokságot, melyen Nagy Gergely egyéni csúcsot javítva három szombathelyi versenyző mögött negyedik lett 64.48 méterrel, Gergő ezzel megerősítette Európa-bajnoki kerettagságát, mivel ő lett a második legjobb utánpótláskorú versenyző. Az ifjúsági atléták téli dobóbajnokságán két eredményt tudtunk elérni, Magas Dávid kalapácsvetésben a dobogó második fokára állhatott fel, Toki Adrián pedig kevéssel csúszott le a bronzéremről. A serdülők téli seregszemléjével zártuk a versenyidőszakot, mellyel együtt a hosszútávú fedettpályás bajnokságot is rendezték. A 13 éves lányoknál 2000 méteren Bolla Boglárka hetedik (7:31,59), Sztupák Laura nyolcadik (7:31,63) lett, csakúgy, mint a 15 éves fiúk mezőnyében Horváth Gábor (10:11,27), ugyanitt a 14 éves lányoknál Gyenge Dominika hetedik helyezést ért el (11:30,51). A serdülők téli dobóbajnokságán kiemelkedően szerepeltek kalapácsvetőink, három országos bajnoki címet szereztek, Budavári Dávidnak (52,45 méter), Csébi Fruzsinának (41,31 méter) és Tölgyesi Dánielnek (49,41 méter) köszönhetően. Ugyanezen a bajnokságon Budavári Ádám (46,01 méter) a második, Dani Dániel (60,37 méter) a harmadik, Császár Kata (25,21 méter) szintén a harmadik, Horváth Alexa (28,38 méter) az ötödik legjobb volt.
Az atléták már gőzerővel készülnek a március 26-ai városi, majd az április 5-ei megyei mezei futóbajnokságra, mindkét versenyt idén Pápán, a Várkertben rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!