A tavaszt köszöntötte a kamarazenekar


2013-03-19 20:38:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A tavaszt köszöntötte a kamarazenekar főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara ma este tartotta tavaszi koncertjét az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat aulájában. A mai hangverseny rendhagyó mind időpontjában, mind műsorában, elnevezésében és egy kicsit helyszínében is. A zenekar vezetője, Nagy Tibor úgy állította össze a repertoárt, hogy a klasszikus darabok mellett könnyedebb, ismert jazz és modern zenei feldolgozások is elhangzottak a koncert során.
A műsor első felében komolyzenei részleteket hallhatott a zenebarát közönség, kezdésként Bizet: Farandole-ját, mely egy gyors, dél-franciaországi népi tánc, ezt követte Beethoven: Török indulója, majd ismét Bizet: Carmen-Preludje hangzott el, de Brahams: Harmadik magyar tánca, Stareczky: Kállai Kettőse és Weiner Leó Róka tánca is felcsendült az est során.
A hangverseny második felében Leoroy Andrerson: Az ír mosónő dalát, Scott Joplin Ragtime-ját és Gerschwin: Summertime-ját játszotta a zenekar.
A gyönyörű akusztikájú aulában a záró akkord egy részlet volt az Egy asszony illata című filmből, melyet három közismert Beatles feldolgozás követett, a Yesterday, a Michelle és az Egy nehéz nap éjszakája.
A műsort a közönség vastapssal jutalmazta.
A JMSZK Kamarazenekarát a zenebarát közönség legközelebb májusban, illetve a Játékfesztivál keretein belül hallhatja és láthatja majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!