Konyhabál az óvodákban


2010-01-14 22:47:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Konyhabál az óvodákban főképe
Csütörtökön  9 és 11 órai kezdettel a Nátuskerti, illetve a Vajda Péter Lakótelepi Óvodákban a Pegazus Színház néhány tagja Konyhabál címmel interaktív előadást tartott Komplex kompetenciafejlesztő bábfoglalkozások óvodáskorú gyermekek számára címmel.
A közösen játszott mesék közben az óvodáskorú gyermekek számos ismeretének rögzítése és gyarapítása történik: tér, forma, szín vizsgálata, ritmus, mozgás, társas kapcsolatok fejlesztése, irodalmi szöveganyagok tanulása, kézügyesség fejlesztése, bábos ismeretek megszerzése.
- Öt hónapon keresztül fogjuk járni az óvodákat és tartunk különböző foglalkozásokat, ezek 45 percesek. Ennek a mai alkalomnak a célja, hogy a gyerekek a bábjátékokkal megismerkedjenek - mondta el Végh Zsolt, a Pegazus Színház egyik tagja.
Tervezett programok még a Pöttyös Mese (kör és gömb, sík és térformák mozgással, bábokkal) Csillagtánc-ritmusfejlesztés (bábmozgatás)
Párnacsata (bábok párnából, mese párnákkal) animáció, stilizáció
Óperencia (csoportjátékok, csoportalakító játékok „vízben” és „víz alatt”) - tette hozzá a színész.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!