Ovisok a szennyvíztisztító telepen - programsorozat a víz világnapja alkalmából


2013-03-19 17:50:36  | cikk: mo  | 


Ovisok a szennyvíztisztító telepen - programsorozat a víz világnapja alkalmából főképe
Félszáz óvodás tett ma látogatást a Pápai Vízmű Zrt. szennyvíztisztító telepén. A Csókai Óvodában a nevelők mindig fontosnak tartották a környezeti nevelést és a környezetvédelem jelentőségének hangsúlyozását, ezért jelentkeztek a Vízmű felhívására. Közeledik a víz világnapja, és a Pápai Vízmű minden évben nagy hangsúlyt fektet e jeles nap megünneplésére. Most azonban nemcsak március 22-én, pénteken várják programok az érdeklődőket, hanem egész héten át. Így juthattak be az ovisok a szennyvíztisztító telepre, ahol végigkísérték a szennyvíz útját. A kicsik nagy érdeklődéssel figyelték, hogyan érkezik be a koszos szennyvíz a csatornahálózaton, és milyen formában távozik a természetbe a már tisztított víz. De nemcsak a tisztítás folyamatának állomásait tekinthették meg, hanem bepillantást nyertek a laboratóriumok dolgozóinak tevékenységébe is. Tágra nyílt szemekkel figyelték a Vízmű munkatársait, mi mindent ellenőriznek a szennyvíz-és ivóvízmintákban.

Szili Ágnes laboratóriumvezető elmondta, a nyáron megújult honlap népszerűsítésére március 7-én egy kvízjáték-sorozatot indítottak, amelynek kérdéseit folyamatosan, naponta töltötték fel a weblapra. A válaszokat e-mailben kellett megadniuk az alsó és felső tagozatos játékosoknak, akik a 22-i rendezvényen bizonyosodhatnak meg szerencséjükről. A Vízmű azonban azokra is gondolt, akik lemaradtak a játékról. Holnap reggel nyolc órakor az összes kvízkérdést megjelentetik oldalukon, amelyekre másnap, azaz március 21-e reggel nyolc óráig lehet válaszolni. A Vízmű honlapja a www.papaivizmu.hu internetes weblapon érhető el.

Szili Ágnes még egy izgalmas programra hívta fel az érdeklődők figyelmét. Csütörtökön délután 2 órakor lehetőség nyílik arra, hogy a pápai Víztorony tetejéről csodálhassuk meg a város látképét. „Lépcsőtúra” a Víztoronyba. 219 lépcső… és a lépcsőzés végén csodálatos kilátás a városra és környékére. A túrán fény derül a Víztorony történetére, a vízszolgáltatásban betöltött jelenlegi szerepére, átélhetjük az 1500 köbméter víz alatti és feletti tartózkodás élményét. A programra mindenkit szeretettel várnak.

A laboratóriumvezető hangsúlyozta, a programsorozat célja, hogy a környezetvédelemre irányítsa a figyelmet, ami azért nagyon fontos, mert a témáról csak beszélünk, de valójában nem teszünk semmit. Szili Ágnes hozzáfűzte, ha mind a felnőttek, mind a gyerekek látják, saját szemükkel tapasztalják meg, hogy a szennyvíz milyen hatalmas munkával kerül vissza tisztítva a természetbe, ennél nagyobb tanítómester nincs.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!