Helyesírásból mérték össze tudásukat


2013-03-19 16:58:22  | cikk: mo  | 


Helyesírásból mérték össze tudásukat  főképe
Nagy múltra tekint vissza a Gerencsér Attila nevével fémjelzett helyesírási verseny a városban. A Közel 20 esztendeje rendszeresen megszervezett megmérettetés népszerű a város általános iskoláinak felső tagozatosai körében. Az ötödik és a hatodik osztályosok részére meghirdetett versenyt az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában tartották.
A szervező pedagógus, Kovács Tiborné azt hangsúlyozta, a mai generációk már nem ismerhették a verseny névadóját. Gerencsér Attila az Erkel-iskola magyar tanára volt, személyét még ma is nagy tisztelet övezi az intézményben.

A versenyt két kategóriában rendezték meg. Az ötödik és hatodik osztályosok számára összeállított tollbamondás azonos volt, a feladatsorok azonban különböztek. A feladatok természetesen a tananyagra épültek, de többnyire a problémás, nem egyértelmű jelenségeket vették sorra. Kovács Tiborné érdeklődésünkre elmondta, a feladatlapokon előszeretettel kérdeznek rá – többek között – a j-ly vagy a földrajzi nevek helyesírására. A versenyt szervező magyar tanár hozzátette, nem rosszabb a gyerekek helyesírása, mint korábban, az viszont látszik, hogy a számítógépes technika fejlődésével a diákok egyre kevesebbet írnak kézzel. Fontos a motiváció, hiszen a helyesírás egy művelt ember számára elengedhetetlen – emelte ki a pedagógus.

A feladatlapokat héttagú zsűri értékelte. A zsűri tagjai között ott volt Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Bognár József nyugalmazott tanár, Mógor Adrienn a Tarczy-iskolából, Rozgonyiné Csepregi Annamária, a Munkácsy Mihály Általános Iskola pedagógusa és az Erkel-iskola tanárai: Péterné Vargyai Anna, Németh Zoltánné és Kovács Tiborné. A legjobbak könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Eredmények:

5. osztályosok:

1. Bodó Angelika (Türr)
2. Pusztai Boglárka (Erkel)
3. Sághi Dániel (Tarczy)

6. osztályosok:

1. Steier Katalin (Szent István Római Katolikus)
2. Nyilas Gyöngyvér (Munkácsy)
3. Kovács Dóra (Türr)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!