Nemzetközi kung-fu verseny


2013-03-19 11:47:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nemzetközi kung-fu verseny főképe
2013-ban Magyarországon 30 éves a kung-fu, az évforduló tiszteletére Martonvásáron rendezték meg a IX. Hét Csillag Sáska Kung-fu Országos Bajnokságot, mely egyben a VII Nemzetközi Kung-fu Bajnokság is volt a Magyar Seven Star Mantis Sportszövetség szervezésében, hiszen nemcsak magyar, hanem német, kínai és francia versenyzők is ott voltak a népes mezőnyben. Száznál is több sportoló vett részt az általános iskolában rendezett kupán, melyen a küzdelmek mellett fellépett Németh Nyiba Sándor olimpikon és a Művészeti Iskola Villő néptánccsoportja. A megmérettetés fővendége egyenesen Hong Kongból érkezett Sikung Lee Kam Wing nagymester személyében. A 12 egyesület között nyolc fővel a pápai Hét Csillag Egyesület is ott volt.
- Nagyon magas színvonalú volt a verseny, melyen gyerek és felnőtt versenyzőink egyaránt részt vettek – elevenítette fel a versenyt Pintér Péter, az egyesület elnöke. A felnőtt nőknél Karvas Eszter érte el a legjobb eredményt, Eszter harmadik helyen végzett, emellett a nap folyamán több negyedik hely is fűződik a nevünkhöz, közülük is kiemelkedett a felnőtt +80 kilogrammosok mezőnyében Müller Tamás, valamint Podányi Marci, aki a serdülők között épphogy lecsúszott a dobogóról. Idén ez volt az első versenyünk, ennek ellenére mindenki megállta a helyét. A megmérettetéssel egy napon és egy helyszínen a 30 éves jubileum kapcsán gálát is rendeztek, ugyanis 1983-ban Tix Richárd indította el az első kung-fu iskolát hazánkban. A gála széles palettát ölelt fel, melyen több stílus is megjelent. A pápai iskola 32 fővel rövid bemutatót tartott, mely a szakmai és nézői visszajelzések alapján is jól sikerült.
Pintér Péter hozzátette, az egyesület a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központtal közösen szervezi az április 26-ai Mozdulj Pápa! rendezvényt, melyre különböző sportprogramokat szerveznek az óvodásoknak, általános-, és középiskolásoknak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!