Húsz betörés, három elkövető


2013-03-18 22:50:59  | cikk: HuHa  | 


Húsz betörés, három elkövető főképe
Egyelőre húszrendbeli betörés elkövetésével gyanúsítja a pápai rendőrkapitányság bűnügyi osztálya azt a három pápai fiatalembert, akiket a közelmúltban vontak eljárás alá, egy betöréssorozat elkövetése miatt. A cselekmények az idei év elején kezdődtek, a tolvajok lakótelepekhez tartozó garázssorok garázsait, a lakótelepi épületek tároló helyiségeit és az öreghegyi hétvégi házakat fosztogatták.
-Kerékpárokat, segédmotor-kerékpárokat, kerti kisgépeket, kéziszerszámokat tulajdonítottak el a tettesek, olyasmiket, amiket könnyen lehet értékesíteni és eltulajdonításukból gyorsan haszonhoz lehet jutni – tudtuk meg Nagy Ákos rendőr századostól. A betörők nem válogattak, a rotációs kapát éppúgy elvitték, mint a sövénynyírót, motorfűrészt, kompresszort, hegesztőt, gumiabroncs garnitúrát vagy éppen füstölt húst. A nyomozók egyelőre húszrendbeli betörésről beszélnek, de várható, hogy bővül a sértettek köre. A felderítés az egyes helyszíneken végzett alapos adatgyűjtéssel kezdődött, majd a rendőrök az értékesítési vonal irányából indulva jutottak el a tettesekhez.
-A gyanúsítottak lakcímén tartott házkutatások során több olyan tárgyat is sikerült lefoglalnunk, melyek a bűncselekmény elkövetéséből származtak, és mondhatom, hogy az ellopott holmik nagyobb része előkerült, a többit pedig már értékesítették. A betöréssorozatot három pápai fiatalember követte el egymással együttműködve, közülük kettőt előzetes letartóztatásba vettünk, mivel ellenük már korábban is folytattunk büntetőeljárást – közölte a bűnügyi osztály vezetője. Az ügyben a nyomozás tovább folyik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!