Pápát választották a legjobbnak, azaz improvizációban a Szó és Kép Színpad a legjobb


2013-03-18 20:54:47  | cikk: Babos Petra  | 


Pápát választották a legjobbnak, azaz improvizációban a Szó és Kép Színpad a legjobb főképe
Tizedik alkalommal rendezték meg a Farsangi Rögtönzések Improvizációs Fesztivál döntőjét, a Maestrok Találkozóját, melynek a gödöllői Művészetek Háza adott otthont a közelmúltban. A rangos megmérettetés elődöntőjét Vasváron tartották, ahol a pápai Szó és Kép Színpad az első díjjal, vagyis az Arlecchino díjjal térhetett haza. Az elismerés egyben azt is jelentette, hogy a döntőben ők és egy másik csapat képviselhetik az északnyugat-dunátúli régiót.  A nagyszabású rendezvényre 14 csapat jutott tovább az ország különböző részeiből. Pápát a Szó és Kép képviselte, a társulat négy kiváló színészével, Balogh Adrienn-nel, Rózsás Hajnalkával, Janus Norberttel és Csukárdi Sándorral.
A versenyről Csukárdi Sándor, a társulat vezetője számolt be hírportálunknak.
- Amikor megérkeztünk a fesztivál helyszínére, először egy csapatnevet kellett választanunk. Balogh Adrienn ötlete alapján a Konklávé nevet vettünk fel, aktualizálva a pápaválasztáshoz, s ezzel utalva arra, hogy Pápát válasszák a legjobbnak a versenyen. Öt feladat várt ránk a fesztiválon, melyre 5-10 perc felkészülési időt kaptunk. Az elsőben be kellett mutatkoznunk. Második feladatként egy adott cím és három eszköz (játékpisztoly, sál, sapka) segítségével kellett egy maximum 3 perces dramatizált előadást eljátszani. A zsűrinek nagyon tetszett a produkciónk, a legtöbb pontszámot mi kaptuk. A harmadik fordulóban egy festményről kellett beszélni, amit úgy kellett bemutatni, mintha egy női alakot ábrázolna. A csapat többi tagjának pedig kérdéseket kellett feltennie a képpel kapcsolatban. A negyedik, s talán a legnehezebb feladatban öt szereplőt kellett négyünknek megjelenítenie, a Disznó feltámadása címmel. A feladatot sikeresen megoldottunk, mintha egy lassított felvétel lett volna. Az utolsó forduló az volt, hogy egy projektet kellett eljátszani. Adott volt egy nagy kupac, amit mi bányarobbantás maradványának neveztük el. Ezt a bányát pedig korábban robbantották fel, mint kellett volna, így bent maradt valaki. A Szó és Kép Színpad a zsűri döntésének értelmében a dobogó első fokára állhatott fel, s megkaptuk az Arlecchino díjat. A szakmai elismerés mellé meghívást nyertünk a Gödöllői Őszi Fesztiválra - mondta Csukárdi Sándor.
- Nagyon erős volt a mezőny, szoros küzdelem volt a csapatok között, akik nagyon felkészültek voltak, így sokat tanulhattunk egymástól. Úgy gondolom, nagyon jól összedolgoztunk, hiszen már ismerjük egymás mozdulatait, jelzéseit. Reméljük, jövőre is részt vehetünk ezen a rangos megmérettetésen - tette hozzá a Szó és Kép Színpad vezetője.
A produkciókat egy háromtagú szakavatott zsűri bírálta, Solténszky Tibor, a Magyar Szín-Játékos Szövetség vezetőségi tagja, Nagy András László, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnökhelyettese és Formanek Csaba, a Magyar Szín-Játékos Szövetség tagja. A játékmester pedig Regős András, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke volt.
A társulat a sikereket követően sem pihen, hiszen már készülnek a nyári szezonra, de még
előtte három fesztiválon is megmérettetik magukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!