Jó hangulat a családi hétvégén a kastélyban (frissítve)


2013-03-16 21:09:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jó hangulat a családi hétvégén a kastélyban (frissítve) főképe
Családi hétvégével nyitotta meg kapuit a látogatók előtt az Esterházy-kastély. A gyerekek ma egész nap rengeteg izgalmas játékban vehettek részt a grófi pár és udvartatása közreműködésével. A főúri enteriőr termei megteltek ügyesebbnél ügyesebb kezű kisgyermekekkel és szüleikkel. A családi hétvége a Passzió nevű programmal indult, melynek keretein belül a grófi pár és udvartartása barokk színezőkkel, tánc-és énektanulással várta a grófkisasszonyokat és gróf úrfikat.  A délután folyamán kézműves játszóházban alkothattak a gyerekek papírból parókát és kanálból díszeket. A bátrabbak nemesi négy próbán vehettek részt, ahol többek között a hétfejű sárkánnyal kellett megbirkózniuk vagy éppen célba kellett dobniuk. A kastély vívómesterének segítségével vívni tanulhattak. A színes programok mellett kirakó, puzzle, kastély-kvíz és párkereső játékok várták az érdeklődőket, akik között szombaton és vasárnap értékes nyereményt sorsolnak ki.
A hét éves Császár Luca édesanyjával jött el a kastélyba. A kislány elmondása szerint készített parókát, és táncolt is a grófnővel.
- Szüleimmel együtt részt vettünk a nemesi négy próbán. A sárkányölő feladatban a sárkány mind a hét fejét ledobtam almával. Ezután a csillagokat rádobtam a dárdára, a kiskapun átgurítottam a labdát, végül pedig a hintalóról dobtam a karikát. A délután során vívtam is és rajzoltam is. Nagyon jól éreztem magam - mondta Mógor Dávid.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi évhez képest mind a tárlatvezetések, mind pedig a módszertani foglalkozások megújultak.
- A jövő héten már a szokásos nyári nyitva tartással üzemel a kastély, vagyis szerdától vasárnapig 10 órától 18 óráig várunk mindenkit, természetesen a hosszú hétvégékhez alkalmazkodunk, ekkor célszerű a kastély honlapján tájékozódni. Érdemes azoknak is ellátogatni hozzánk, akik már járták a kastélyban, hiszen a programok megújultak. Akik iskolai csoporttal érkeznek, nekik ismét maradandó élményt tudunk nyújtani a módszertani foglalkozásokkal. A tárlatvezetések végén idén is lehetőség nyílik majd barokk ruhába beöltözni és fotókat készíttetni, ami nagyon szép emlék lehet a pápai kastélyból - mondta Boros Katalin.
A családokat holnap délután 16 órától ismét várják, amikor is a Mesekastély óvodásai és a Brezza di Barocco Kamarakórus mutatkozik be.
A családi programok egész hétvégén ingyen látogathatók, a tárlatvezetés pedig 50 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe.
A pápai Esterházy-kastély jövő szerdától, azaz március 20-tól szeretettel várja látogatóit.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!