Koszorúzott a huszáregyesület


2013-03-15 18:51:11  | cikk: mo  | 


Koszorúzott a huszáregyesület  főképe
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán szervezett városi ünnepség programjai ugyan elmaradtak, a Pápai Huszáregyesület és néhány emlékező visszafogott tiszteletadás mellett hajtott fejet a márciusi ifjak és a szabadságharc emléke előtt. A Március 15. téren ma délután öt órakor lelkes hagyományőrzőkből és emlékező pápaiakból egy kisebb csoport verbuválódott. A tiszteletadáson a Pápai Huszáregyesület tagjai az ihászi csata emlékműve előtt álltak díszőrséget, míg a megjelentek elhelyezték a kegyelet virágait.
Tóth Kálmán, a Pápai Huszáregyesület alelnöke úgy fogalmazott, saját maguknak tartoztak ennyivel: a 20 éves egyesület a rossz időjárási körülmények ellenére sem szakíthatja meg a március 15-i tiszteletadás hagyományát. Tóth Kálmán hangsúlyozta, szervezetük Pápa katonatörténetének és lovashagyományainak ápolására esküdött fel. Ezért tartották fontosnak, hogy – közösségükből néhányan, akik nem rekedtek a hó fogságában – visszafogott keretek között emlékezzenek a '48/49-es eseményekre.
A rövid megemlékezés a Szózat, majd a Székely Himnusz közös eléneklésével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!