Dialízises betegeket mentenek a bázisreptér katonái


2013-03-15 14:47:17  | cikk: HuHa  | 


Dialízises betegeket mentenek a bázisreptér katonái főképe
Az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya is aktívan részt vesz a rendkívüli időjárás miatti mentési feladatokban. Gangler László, ezredes, a reptér parancsnoka érdeklődésünkre elmondta, a katasztrófavédelmi kirendeltséggel együttműködve kapcsolódtak be a térség útjain elakadt járművek mentésébe és a hóeltakarítási munkálatokba. Három nagy teljesítményű katonai gépjárművel órák óta terepen vannak, hogy a járhatatlan utak kiszabadításában közreműködjenek és a hóeltakarítást is akadályozó járműveket mentsék. A katonák tizenegy fős csapata egyrészt a reptéri közlekedés biztosításán dolgozik, másrészt a bázis és a város közötti út járhatóságát biztosítják, hogy a mentést folyamatosan tudják végezni. Az elmúlt órákban több helyre is kivonultak az elakadt, árokba csúszott gépkocsik mentésére, egy-egy mentési feladat során több bajba jutott gépkocsin is segíteni kellett, eddig közel hatvan járművet szabadítottak ki. -Fél órával ezelőtt kaptunk egy újabb feladatot: a város környékén élő dialízises betegeket gyűjtjük össze a Pápa környéki településekről és szállítjuk őket kezelésre Veszprémbe – tájékoztatott a reptér parancsnoka. A két Ural és egy TAC típusú ponyvás-platós katonai járművet igyekeztek úgy felkészíteni, hogy a lehető legjobban tudják védeni a szállítandó betegeket, hiszen az „utasoknak” csak a platón van helye. A katonák Bakonyjákóról, Békásról, Nemesgörzsönyből és Takácsiból viszik a betegeket a megyeszékhelyre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!