Több mint százan rekedtek a városban - még nem lehet útnak indulni


2013-03-15 11:19:00  | cikk: HuHa  | 


A rendkívüli időjárás miatt tegnap késő este lezárták a Pápáról kifelé vezető utakat, éjszaka és hajnalban nem lehetett közlekedni a térségben. A buszokat leállították, csak a vonatok jártak. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatos szolgálatban voltak, több tucat elakadt, árokba csúszott járművet kellett kimenteniük. A kritikus helyzet adta feladatokat a Pápai Járási Hivatal és a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője koordinálja. A térség településein megnyitották az átmeneti szálláshelynek alkalmas helyiségeket, hogy a falvakban rekedteket elhelyezzék és a városban is gondoskodtak azokról, akik nem tudtak hazajutni az ítéletidőben. Áldozó Tamás polgármestertől azt az információt kaptuk, a városban rekedtek közül közel száz főt a Kóter turistaszállóban helyeztek el, további harminc főnek pedig a Türr-gimnázium kollégiumában biztosítottak szállást éjszaka, ellátásukról a város gondoskodik. Az Egyesített Szociális Intézmény működése zavartalan, az intézmény pápai dolgozóival folyamatosan biztosítja az idős emberek ellátását. A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a betegek ellátásában nincs fennakadás és az egészségügyi alapellátási szolgáltatás is biztosított a városban. Az utak jelenleg is le vannak zárva a város környékén, a Bakony Volán járatai nem közlekednek. A vonatok ugyan járnak jelenleg is, de egy-két órás késéssel. A fél 9-es reggeli győri járatra két órát kellett várniuk az utasoknak, a Celldömölk felé induló 10.32-es vonat körülbelül egy óra késéssel tud elindulni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint a 83-as számú főút már járható, a Pápa-Sárvár útszakaszon pedig jelenleg rakodógépekkel próbálják eltakarítani a havat, ez a szakasz vélhetően hamarosan megnyitható lesz. A térség többi mellékútja azonban most is járhatatlan és a viharos szél egyelőre lehetetlenné teszi az eredményes hóeltakarítást. A Magyar Közút nyomatékosan kéri a járművezetőket, hogy Pápáról ne induljanak útnak! Információink szerint csapadék ma már nem várható, de a viharos szél estig megmarad és az előrejelzések szerint csak 19 óra után csillapodik majd.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!