Minden készen áll a holnapi rendezvényre


2013-03-14 18:22:03  | cikk: mo  | 


A Városgondnokság munkatársai délutánra végeztek a színpad felállításával. A Március 15. téren minden készen áll a holnapi rendezvény lebonyolításához. Pápa Város Önkormányzata tisztelettel vár mindenkit a térre, hogy együtt emlékezzünk nemzeti ünnepünkön, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján. A rendezvény ezúttal délután, ünnepre hangoló, családi programokkal indul a Kékfestő Múzeumban és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében, majd Pápa Város Fúvószenekara 16 óra 40 perctől csalogatja az érdeklődőket a Március 15. térre, ahol az ünnepi beszédet Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pápa Város Díszpolgára mondja.
A „Szép szabadságért...” címet viselő ünnepi műsorban közreműködik a Fitos Dezső Társulat, Jáger András színművész és Müller Sára énekes. A műsort követően átadják a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetéseket. Pápa Város Díszoklevelét ez évben Lux Ibolya, az egykori tanítóképző intézet pedagógusa, későbbi igazgatóhelyettese kapja.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett emlékünnepséghez minden évben kapcsolódik egy kiállítás is. Holnap 18 órakor A székely hadosztály története címmel összeállt tárlatot Kövér László nyitja meg a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.  

Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!