Több ezer látogató a moziban - Sikeres volt a Pápai Filmfesztivál


2013-03-14 15:33:06  | cikk: mo  | 


Több ezer látogató a moziban - Sikeres volt a Pápai Filmfesztivál főképe
Több ezer látogató volt kíváncsi a Petőfi Mozi megújult épületére és filmkínálatára. Az első Pápai Filmfesztivál több mint 3000 filmkedvelőt vonzott az elmúlt két hétben, a rendezvény 12 nap alatt 23 filmet és 51 előadást kínált a látogatóknak. Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője érdeklődésükre elmondta, várható volt az újonnan nyitó filmszínház iránti nagy érdeklődés, de a fesztivál sikere még őket is meglepte. Elégedett a látogatottsággal, sőt még a várakozásait is felülmúlta – fogalmazott a szervező, majd hozzátette, rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott a pápaiaktól és már most vannak törzsvendégek.

A vetítések március 2-án kezdődtek, a pápaiakat napi több előadás is várta. A műsorból mindenki találhatott az ízlésének megfelelő filmet, a kínálatban sokféle műfaj megtalálható volt. Micsik Zoltán szerint minden film népszerű volt a pápaiak körében, nagy sikert arattak a 3D-s vetítések, és volt érdeklődés a rétegfilmek iránt is.

A Petőfi Mozi üzemeltetője hangsúlyozta azt is, köszönettel tartozik a személyzetnek is, hiszen az újonnan összeállt csapat kellő rutinnal vette az akadályokat. Szükség is volt rá, hiszen mindannyiuknak sok munkával telt az utóbbi két hét, ismerkedni kellett az épülettel, feszített munkatempóra volt szükség az előadások szünetében, és sok esetben több mint 100 látogatót kellett kiszolgálni minél rövidebb idő alatt.

Micsik Zoltán a tapasztalatok tekintetében beszélt arról is, fontos felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a Petőfi Moziban lezárult egy korszak. Bár nem a filmszínházak aranykorát éljük, mégis egy új korszak indul a pápai moziban. A nagy érdeklődésre való tekintettel nem elegendő a vetítések megkezdése előtt 5-10 perccel érkezni, hiszen így adott esetben nem jut idő arra, hogy a személyzet mindenkit időben kiszolgáljon, ez pedig a film kezdőidőpontjának csúszását eredményezheti.
- Korábban, amikor a látogatottság alacsony volt itt a moziban, járható út volt az, ha valaki pár perccel a vetítés előtt érkezett. A látogatók számának emelkedésével ez nem szerencsés, hiszen 150 embert kiszolgálni a büfépultnál 10 perc alatt, képtelenség – hívta fel a figyelmet Micsik Zoltán.

A filmfesztivál ugyan véget ért, de már meg is kezdődött az első műsorhét, amely március 14-20-ig tart. Mától egészen csütörtökig négy filmet kínál a Petőfi Mozi közönsége számára naponta, meghatározott időpontokban. Lesznek 3D-s vetítések, premier filmek, családi mozik és romantikus vígjáték. A pápai Petőfi Mozi tehát továbbra is várja a filmkedvelőket a belvárosban.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!