Szociális és munkaügyi kérdések a Demokratikus Koalíció olvasatában


2013-03-14 00:14:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Szociális és munkaügyi kérdések a Demokratikus Koalíció olvasatában főképe
– Tisztességes, jól működő, fejlődő gazdaság, valamint bővülő foglalkoztatás nélkül nem lehet eredményes és hatékony a szociálpolitika – hangsúlyozta Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a második Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere pártja pápai szervezetének sajtótájékoztatóján szerda délután.
Az egyik belvárosi étteremben tartott rendezvényen Szűcs Erika elmondta, városunkban meglátogatta a munkaügyi központot, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot, valamint Dákán a fogyatékosok otthonát. A politikus szociális és munkaügyi kérdésekről beszélgetett ez említett intézmények szakembereivel. Tájékoztatása szerint a szakpolitikában történt változások, a törvénymódosítások hatásai jelentették a diskurzusok fő témáit.
– Pápán vannak arra mutató jelek, hogy a gazdaság stagnálása, visszaesése kiélez jó néhány szociális problémát. Figyelmeztető jel, hogy a városban a 400-at is meghaladja azoknak a száma, akik több mint egy éve vannak álláskeresőként regisztrálva, azaz nem találnak munkát – emelte ki az egykori szociális és munkaügyi miniszter, aki kitért a pápai húsgyár helyzetére is.
Mint mondta, a húsüzem problémáit nem helyi szinten kell keresni, hanem a kormány jelenlegi mezőgazdasági politikájában. Szűcs Erika figyelmeztetett, ha nem következik be változás a véleménye szerint hibás mezőgazdasági politikában, akkor a magyar húsipar megmentését hamarosan újra kell kezdeni.
Az országgyűlési képviselő álláspontja alapján az ország gazdaságpolitikáját a foglalkoztatás bővítésére, az emberek jövedelmének növekedésére, illetve a rezsicsökkentés fenntartható módszereire, mint például az energiahatékony beruházások támogatására kellene alapozni.
A sajtótájékoztatón Szűcs Erikától megtudtuk, örömmel tapasztalta, hogy Pápán elkötelezett és felkészült szakemberek dolgoznak a szociális területeken. A DK-s politikus aláhúzta, minden körülmények között törekedni kell a társadalmi szolidaritás erősítésére, a kirekesztés elleni küzdelemre.
Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció Veszprém megye 4. számú választókerületi szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, pártja üdvözli a Pápai Hús 1913 Kft. megmentésére irányuló törekvéseket, lépéseket. A választókerületi elnök hangsúlyozta, kizárólag széleskörű demokratikus ellenzéki összefogással lehet leváltani az Orbán-kormányt. – Ahogyan Gyurcsány Ferenc pártelnökünk is mondta, március 15. legyen a demokratikus ellenállás kezdete. Mi is csatlakozunk ehhez országos és helyi szinten – fogalmazott Kerecsényi Zoltán.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!