Elizgulta az országos döntőt a PGSZKI lánycsapata


2013-03-13 19:51:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elizgulta az országos döntőt a PGSZKI lánycsapata főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola lány tornászcsapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is a torna diákolimpia országos döntőjébe jutott. A lányok a megyei megmérettetésen Veszprém mögött a második helyet szerezték meg, majd az országos elődöntőben Egerben 11 csapat közül negyedikként jutottak a budapesti országos fináléba. A lányok edzője, Konczné Recska Henriette egy jó képességű, lelkes társasággal dolgozhat együtt, idén sajnos az izgalom rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére.
- A lányok nagyon szerettek volna jól teljesíteni, a legrizikósabb szerrel, a gerendával kezdtünk, ahol még a legstabilabb embereink is hibáztak, volt sajnos leesés, lekapaszkodás, ez talán rá is nyomta a bélyegét a csapat későbbi szereplésére, összesen 43 pontot szereztünk. Következett a talaj, ahol továbbra sem sikerült az izgulást és a versenydrukkot leküzdeni, olyan versenyzőink is rontottak, akik amúgy jól szerepeltek a korábbi megmérettetéseken, végül 44,7 ponttal gazdagodtunk. Ezt követően számunkra a pihenőállomás következett, ahol volt időnk átbeszélni a dolgokat, próbáltam biztatni és megnyugtatni őket, hogy visszanyerjék az önbizalmukat. Eleinte úgy tűnt, nem hatottak a nyugtató szavaim, a szekrényugrás bemelegítésénél nagyon stresszeltek, döntögették a szekrényt rendesen, szerencsére a verseny folyamán már ment az ugrás, 46,3 pontot kaptunk. Korláton szerepeltünk a legjobban, szépen dolgoztak rajta, szinte hiba nélkül. Ezzel a jó teljesítménnyel megőriztük a 9. helyünket, ami miatt egyáltalán nem vagyunk csalódottak, jövőre is igyekszünk erős csapattal képviselni az iskolát és a várost. Erre meg is van minden esély, hiszen egyre többen választják intézményünkben a tornát, ráadásul a mostani csapatból Szakács Eszter kivételével mindenki ott lehet, egyik fő erősségünk a csapategység mellett is az volt, hogy minőségben, technikában szinte egyforma képességűek a lányok.
A PGSZKI 179,15 ponttal a 9. helyen zárt, az országos döntőt a debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakképző Iskola nyerte 187,6 egységgel. A csapat tagjai: Borsos Alinka, Farkas Bíborka, Tóth Katalin, Németh Hajnalka, Szakács Eszter, Lengyel Zsófia, Bóka Dorina.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!