Jedlik Ányos regionális fizika-és matematika verseny a Munkácsyban


2013-03-13 17:09:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jedlik Ányos regionális fizika-és matematika verseny a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola tizenkettedik alkalommal rendezte meg a hagyományos Jedlik Ányos regionális fizika-és matematika versenyt. 
- A Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló nevéhez fűződő fizika-és matematikaverseny regionális fordulója intézményünk falai között zajlott ma délután. A versenynek már volt egy előzetes fordulója, amikor is a tanulóknak egy 50 feladatból álló tesztfüzetet kellett kitölteniük. Ezeket központilag javították ki és a legjobbak kerültek be a regionális versenybe. Iskolánkat idén 13 diák képviseli harmadik osztálytól. A 80 perces megmérettetés a fizika és a matematika tananyagon alapul, de vannak nagyon elgondolkodtató feladatok és sok a számítás is. A tanulók nagyon sokat készültek a megmérettetésre. A hat-hét feladatból álló versenyt központilag javítják majd ki. A legjobb juthat majd tovább az országos versenyre, melyet április végén-május elején rendeznek meg Nyíregyházán - mondta el Megyeriné Borsó Éva szervező, igazgatóhelyettes.
A mai megmérettetés minden résztvevője oklevélben részesült.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!