Rövidesen megkezdik az Esterházy-kastély felújítását


2013-03-13 11:55:03  | cikk: mo  | 


Rövidesen megkezdik az Esterházy-kastély felújítását főképe
Hamarosan megkezdődnek a munkálatok az Esterházy-kastély rekonstrukciója keretében. Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról számolt be, rövidesen finiséhez érkezik a közbeszerzési eljárás, így a szerződéskötést követően április elején átadhatják a munkaterületet a kivitelezőnek. Németh Tamás hangsúlyozta, az épület teljes rekonstrukciójának ideje alatt a legfontosabb feladat az lesz, hogy az építési terület és a látogatók közlekedésére biztosított folyosók jól körülhatároltak legyenek. A norvég pályázat nyomán elkészült kiemelt múzeumi terek látogatása ugyanis a felújítás alatt biztosított. A balesetek megelőzése érdekében a kivitelező, a műszaki ellenőr és a Pápai Platán Nonprofit Kft. folyamatos együttműködésére lesz szükség – tette hozzá az ügyvezető.

Németh Tamás tájékoztatott arról is, a munkaterület átadásáig a legtöbb, az Esterházy-kastélyban eddig működő intézmény kiköltözik. A múzeum már korábban megkezdte a költözést, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közösségei szintén ezen fáradoznak. A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta, a Jókai Mór Városi Könyvtár egyelőre jelenlegi helyén maradhat, amíg új otthonában, a Balla Róbert Téri Általános Iskola régi épületében be nem fejeződnek a szükséges felújítási munkálatok. Április elejére a teljes nyugati szárny és a keleti szárny földszintje kiürül – fogalmazott a szakember.

Németh Tamás elmondta azt is, a rekonstrukció második ütemében a pince kivételével az épület kívül-belül, teljes egészében megújul. Elvégzik a falak szükséges javítását, megtörténik a burkolatok, a teljes épületgépészet és a nyílászárók cseréje, ezenkívül a homlokzat is megújul. A Pápai Városfejlesztő Kft. munkatársa hozzátette, a felújítás ideje alatt a kivitelező a kastély nyugati, Török Bálint utca felőli kapuján közelíti meg a munkaterületet, így a Fő tér új burkolatában nem tehet kárt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!