Karate: Diákolimpia selejtező Várpalotán


2013-03-13 11:37:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Diákolimpia selejtező Várpalotán főképe
A Patent Griff SE Kyokushin Karate Klub legutóbb az ország legrangosabb karate utánpótlás versenyének nyugat-magyarországi selejtezőjén vett részt. Várpalotán az országos döntőbe jutás volt a cél, melyre több mint 400 diák érkezett. A Városi Sportcsarnok csordultig megtelt diákokkal, edzőkkel és az őket elkísérő családtagokkal, szurkolókkal, barátokkal. Az időjárás nem is lehetett volna rosszabb, hiszen szombat reggelre 30-40 centiméter friss hó esett, a versenyre utazás mindenkinek komoly feladatot jelentett. Voltak olyan súlycsoportok, ahol 37 versenyző harcolt az országos döntőbe jutást jelentő első hat helyezésért, és természetesen az aranyéremért. Az egyesületet nyolc versenyző képviselte – tájékoztatta hírportálunkat Bolla András.
- Benkő Noémi a tavalyi formáját megtartva küzdelemben és formagyakorlatban is dobogóra állhatott, délutánra két bronzéremmel lett gazdagabb. A küzdelmek közben egy lábsérülés hátráltatta a tavalyi Európa-Kupa győztest, mint utóbb kiderült egy törött lábujj volt a fájdalom oka. Noémi testvére Benkő Ármin szintén nevezett formagyakorlatba és küzdelembe is. Az edzők nagyon elégedettek voltak teljesítményével, ilyen összeszedetten, átgondoltan még nem láttuk küzdeni. A párharcokban elég sokáig jutott Ármin, reméljük, teljesítménye elegendő a döntőbe jutáshoz. Ferenczy Áron küzdelme nem sikerült túl jól, sajnos hamar búcsúzni kényszerült. A formagyakorlatban viszont döntőbe jutott, ahol egy szintén zöld öves ellenféllel szemben alul maradt, így ezüstérem lett a szép teljesítmény jutalma. Bencze Alex a küzdelmekben szerepelt jobban, bár kata-ban (formagyakorlat) nem sikerült dobogóra állnia, küzdelemben bronzérmet szerzett, így ő is biztos résztvevője az országos döntőnek. Bóka Viktória első rangos versenyén parádés küzdelmekkel egészen a döntőig menetelt, ahol kis szerencsével aranyérmet is szerezhetett volna, sajnos ellenfele rutinosabb volt nála. Molnár Milán a legnépesebb mezőnyből indult, és egyik küzdelmet nyerte a másik után. Végül ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget. Nagy Olivér küzdelemben indult. Az edzéseken hullámzó teljesítményű sportoló minden tudását latba vetette a versenyen, és nagy lendülettel egészen a dobogó harmadik fokáig jutott. Olivér bátyja Nagy Benedek szintén küzdelemben nevezett, mikor azonban tatamira szólították, sajnos senki nem hallotta meg a hívást, sem a versenyző, sem az edzők, így Beni nem vehetett részt a küzdelmekben. A klub edzői nagyon sajnálják a történteket, ilyen még sosem fordult elő, azért sem, mert ezeken a versenyeken az edzők, klubvezetők, bírák mind jól ismerik egymást, és ha valaki a nagy zajban nem hallja, hogy szólítják, legalább a klubvezetőnek szoktak szólni a verseny szervezői, vagy a bírók – ez azonban ezúttal elmaradt, pedig a klubvezetőnk épp a szomszéd tatami mellet figyelte a küzdelmeket.
Bolla András hozzátette, a látott teljesítmények alapján a döntőig még pár dolgot gyakorolni kell, a felkészülés félidejében a saját rendezésű, meghívásos versenyükön lesz alkalmunk felmérni, hogy hol tartanak a versenyzőik. A karatékákat sensei Szalóki Sándor, sempai Nagy Lívia, sempai Juhász Tamás, Csizmadia Melinda, Bolla Péter és Sinkó Attila készítette fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!