Gergely-járás a Munkácsyban


2013-03-13 07:34:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gergely-járás a Munkácsyban főképe
„Gyertek gyerekek iskolába…” hangzott a kiszámoló a Munkácsy Mihály Általános Iskola aulájában tegnap délelőtt, ahol Szent Gergely vitézeinek öltözött kisiskolások elevenítették fel e jeles naphoz kapcsolódó népszokásokat.
- Március 12. Gergely pápának, az iskolák védőszentjének ünnepe. Régen ezt a napot arra használták fel, hogy újabb gyerekeket hívjanak, csalogassanak iskolába. Tavaly hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára a Gergely-járás népszokásának felelevenítését a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában. A nagy sikerre való tekintettel idén is ellátogattunk hozzájuk, s a környék nagycsoportos óvodásait iskolánkba csalogattuk, hogy ők is részesei lehessenek e programnak. Tréfás bemutatkozások, jókívánságok, mondókák, latin nyelvvel kevert adománykérések színesítették a 2. a osztályos tanulók vidám, énekes műsorát. A kicsik persze nem tértek haza üres kézzel, egy ceruza alakú színezőt kaptak a másodikosoktól - mondta Ferencziné Györgydeák Anna tanítónő.
Az iskolába csalogató program keretein belül a leendő elsősök bekapcsolódhattak egy-egy osztály tanórájába is.
Az ovisok versekkel, dalokkal köszönték meg az iskolások színvonalas műsorát.
A diákokat Ferencziné Györgydeák Anna és Tóthné Tibold Nóra tanították be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!