Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkön!


2013-03-12 17:00:57  | cikk: mo  | 


Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkön! főképe
Nagyszabású emlékműsorral készül Pápa Város Önkormányzata a közelgő nemzeti ünnepre. Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatott, a legfontosabb változás, hogy a rendezvény ezúttal nem délelőtt, hanem délután zajlik. A programok már 15 órakor megkezdődnek. Két helyszínen várja a kicsiket és nagyokat ünnepre hangoló rendezvény. Délután három órától a Kékfestő Múzeumban játszóházban készülhetnek a gyerekek a nemzeti ünnepre, a Pápai Huszáregyesület közreműködésével megismerhetik a '48-as huszárok egyenruháját és felszerelését, a Mesesátorban népmesék és mondák szórakoztatják az érdeklődőket. 16 órától a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája dísztermében a Szó és Kép Színpad zenés-táncos pódiumjátéka hangolja ünnepre a megjelenteket egy „Gondűző borocska mellett..” .

Az ünnepi műsor 16 óra 40 perckor toborzóval indul, majd a megemlékezésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pápa Város Díszpolgára mond ünnepi beszédet. Az emlékbeszédet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által összeállított ünnepi műsor követi, melyben közreműködik a Fitos Dezső Társulat, Jáger András színművész és Müller Sára énekes.
Rendszerint a műsort követően adják át a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetéseket. Pápa Város Díszoklevelét ez évben Lux Ibolya, az egykori tanítóképző intézet pedagógusa, későbbi igazgatóhelyettese kapja.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett emlékünnepséghez minden évben kapcsolódik egy kiállítás is. Nem lesz ez másként idén sem: A székely hadosztály története címmel összeállt tárlatot Kövér László nyitja meg a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.

Áldozó Tamás elmondta, a pápai megemlékezés lesz a Veszprém megyei közgyűlés hivatalos emlékünnepsége is. A rendezvényen tiszteletét teszi Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott is.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!