Saját próbateremben készül a fúvószenekar új műsora


2013-03-11 19:41:31  | cikk: mo  | 


Saját próbateremben készül a fúvószenekar új műsora főképe
Megtartotta első próbáját új próbatermében Pápa Város Fúvószenekara. A fúvósok eddig az Esterházy-kastély 4. számú helyiségében gyakoroltak, most azonban végleg beköltözhettek saját próbatermükbe, amelyet a Városháza pincéjében alakítottak ki. Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke elmondta, örömmel vették birtokba a pincehelyiséget, hiszen ezt kizárólag ők használhatják. A kastélyban rendelkezésre álló teret egyéb közösségekkel megosztva birtokolták, most azonban saját termük van, amelynek falai hirdethetik a zenekar sikereit, kikerülhettek az oklevelet, a serlegek, kiváló helye van a kottáknak, nem kell folyton összeszerelni és elpakolni a kottaállványokat és a székeket, ezenkívül pedig még közösségi térként is szolgál az új próbaterem. A zenekar tagjai már be is szereztek egy csocsóasztalt, lesz még egy darts-tábla és kialakítanak egy beszélgető-sarkot is asztalokkal és székekkel. Az elnök hozzátette, e tekintetben távlati terveik között szerepel egy bárpult kiépítése is.
Mógor-Schmidt Katalin érdeklődésünkre elmondta, a teremakusztikát illetően nincs igazán nagy különbség a régi és az új próbaterem között, hiszen a kastély helyisége is boltíves volt. A Városháza pincéje annyiban szerencsésebb, hogy az alacsony belmagasság miatt a boltíveket hangszigetelni képesek. A szigetelést az egyik zenekari tag segítségével tojástartókkal oldják meg – derült ki Pápa Város Fúvószenekara első pincebeli próbáján.

Az egyesületi elnök szólt arról is, hogy a fúvószenekar önkéntesfogadó szervezetként regisztrált a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete által indított Önkéntes-Pont-Most projektben. Ez azt jelenti, hogy a zenekar szeretettel várja azokat az önkénteseket, akik szívesen segítenék a fúvósok munkáját. Vannak is már néhányan, akik elvállalták – többek között azt – hogy rendszerezik a zenekar kottatárát, leltározzák és adatbázisba szerkesztik.

Pápa Város Fúvószenekara most egy olaszországi megmérettetésre készül. Horváth Adrián karnagy elárulta, nagy erőkkel próbálnak egy kifejezetten magyar műsort, amelyet az olasz verseny előtt természetesen a pápaiaknak is bemutatnak. Az összeállításban komoly és könnyűzenei műfaj egyaránt szerepel, a műsorból nem maradhat ki Brahms Magyar táncok című darabja, de lesz Quimby-feldolgozás és csárdás is. A megmérettetés Giuliano di Romában lesz május végén, így a zenekar még tavasszal megörvendezteti a zenekedvelő közönséget egy nagyszerű koncerttel, amelyre már az új próbateremben folynak a próbák, a Városháza alagsorában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!