Idegenben is jól szerepel a Pápa Motax KC


2013-03-11 12:52:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idegenben is jól szerepel a Pápa Motax KC főképe
Szokatlan időpontban, pénteken 20 órás kezdettel játszotta soron következő idegenbeli mérkőzését a Pápa Motax KC Szekszárdon. Az egésznapos munka, és a több órás utazás ellenére nem kezdett rosszul a vendég gárda támadásban, a legtöbb akciót sikerült kosárral befejezniük. A védekezés azonban gyenge pilléreken állt, hiszen a házigazdák is sorra értékesítették helyzeteiket. Kissé lassú és tördelt volt ekkor a játék képe, de ennek ellenére is hárompontos előnnyel mehetett a vendég gárda a rövid pihenőre. A második negyedben felváltva estek a kosarak, csak míg vendég oldalon egy vagy két pontos támadásokkal operáltak a játékosok, addig a szekszárdiak rendre hárompontosokat süllyesztettek el a hazai gyűrűben, így apránként növelték előnyüket, amely a félidő végére hat pontosra duzzadt. Semmi nem akart összejönni a PKC játékosainak, több kihagyhatatlannak tűnő ziccer helyzet, és pontatlan dobás is bosszantotta őket. A nagyobb pihenőt követően hatott a fejmosás, és egy jóval magasabb fokozatra kapcsolt a Motax KC. Szigorított a védekezésén, aminek több lepattanó, labdaszerzés lett az eredménye, ezekből számos gyorsindítást vezettek vendégek, melyekkel mind fizikálisan, mind mentálisan kissé megroppantották a hazaikat. Az utolsó felvonásban tett még egy utolsó próbálkozást a felzárkózásra a szekszárdi csapat, azonban rutinos játékkal megőrizte a PKC az előnyét a mérkőzés végéig, és végül megérdemelten gyűjtötte be az újabb idegenbeli skalpot.

Vajda Balázs: Egy viszonylag szorosabb első félidő után teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk. A hosszú utazás sokat kivett a lábakból, ennek ellenére a második játékrészben a gyorsabb játékunknak köszönhettük az idegenbeli győzelmet.

Alisca-Terra FKSE Szekszárd - Pápa Motax KC 66:79 (18:21, 23:14, 9:27, 16:17)
Dobók: Simon 5, Henrik 19/6, Feigl 8, Ács 21, Vajda 8/3, ill. Horváth A. 6, Rédey 8, Perger, Horváth K. 2, Horváth Á. 2, Gherardi G.
Jók: Henrik, Simon, Horváth A.

A pápai gárda március 16-án Zalaegerszegen játszik rangadót, majd március 22-én, hosszú idő után végre újra hazai pályán fogadják a Nagykanizsát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!