„Isten szeretete gyógyít, Isten szava újjáteremt” - Gyógyító alkalom volt Pápán


2013-03-11 10:02:35  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Isten szeretete gyógyít, Isten szava újjáteremt” - Gyógyító alkalom volt Pápán főképe
Első ízben hívták az érdeklődőket a Cor et Lumen Christi Közösség tagjai szombat délután a Szent József kápolnába, ahol gyógyító alkalmat szerveztek. A rendezvényre zsúfolásig telt a kápolna, közel 350 emberrel, akik Pápán kívül Ajkáról, Veszprémből, Győrből, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Sopronból, Keszthelyről, Budapestről és Kecskemétről is érkeztek. A délutáni program közös dicsőítéssel kezdődött, ahol énekeltek, imádkoztak a jelenlevők. Ezt követően a tanítás során Nyuli Gábor, a közösség magyarországi missziós társulásának vezetője szentírási igék alapján tanított, majd személyes és videófelvételről lejátszott tanúságtételeket hallhattunk, ahol különböző gyógyulásokról számoltak be a betegek. A tanító hangsúlyozta, hogy Isten bárkit meg tud gyógyítani, mert neki hatalma van erre. Szó esett arról is, hogy mik lehetnek a gyógyulást akadályozó emberi tényezők. Egyik, ha valaki olyan súlyos bűnben él, amit nem akar letenni, a másik pedig a meg nem bocsátás. A gyógyító ima több körben, betegségcsoportonként zajlott. Ennek során nemcsak a tanító, hanem mindenki imádkozott, miközben kezeiket a körülöttük lévő betegekre tették. Ezek után egy több lépcsős teszteléssel, orvos segítségével próbálták kiszűrni azokat, akiknél tényleg történt gyógyulás. Többen is azonnal tanúságot tettek, akik mozgásszervi betegségekből gyógyultak, és akiknek a látása javult. Sok más, belső szervi vagy éppen daganatos betegek gyógyulásaira a közeljövőben derülhet fény, az ezekről szóló tanúságtételek összegyűjtésében fontos szerepe lesz az alkalmon szolgáló mintegy 100 testvérnek.
- Ezeknél az alkalmaknál a legfontosabb, hogy akár megtapasztaljuk, akár csak látjuk a gyógyulást, az Istenbe vetett hitünk megerősödjön. Számomra felejthetetlen emlék és bizonyíték Isten szeretetéről, amikor az első ilyen alkalmon, amin részt vettem, egy, a térdhajlatában izomsorvadásban szenvedő lány a szemem láttára ugrott fel és rohant végig a sportcsarnokon – mondta Törös Péter Botond, helyi szervező.
- A Cor et Lumen Christi Közösséget Damian Stayne alapította 1990-ben, Angliában. Magyar testvérek 2 évvel ezelőtt csatlakoztak hozzájuk. A közösség belső magja egy nagy házban, életközösségben él, Londonban. A közösség azt az ajándékot kapta a Szentlélektől, hogy szolgálataik során sok testi és lelki gyógyulást tapasztalnak, melyeket egyedül Jézusnak tulajdonítanak. Tapasztalataik alapján a harmadik világban, Afrikában és Dél-Amerikában nagyobb a gyógyulások számának aránya, mert az ott élők sokkal inkább megélik kiszolgáltatottságukat, és sokkal bátrabban merik életüket Istenre bízni – tette hozzá a helyi szervező.
A szombati gyógyító alkalom a hatodik volt, melyet a Cor et Lumen Christi Közösség Magyarországon tartott. Ezeken az alkalmakon összesen több mint 8000 ember vett részt.
A ma emberének különlegesnek számító program az életátadás és a személyes közbenjáró ima után a kora esti órákban zárult szentmisével és szeretetvendégséggel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!