Irodalmi tenger a református gimnáziumban


2013-03-10 18:36:36  | cikk: pt  | fotó: pt, református gimná  | 


Irodalmi tenger a református gimnáziumban főképe
Harmadik alkalommal emlékezett irodalmi felolvasó-maratonnal az 1531-es iskolaalapításra a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája.
2011-ben a 480 éves iskola előtt stílszerűen 480 perces felolvasással tisztelegtek a gimnázium diákjai és tanárai. A hamar népszerű hagyománnyá vált eseményt folytatva idén (legalább) 482 percig tartó irodalmi rendezvényt tartottak a 482 esztendős tanintézet dísztermében.
A szombat délután kezdődő és egészen az éjjeli órákig tartó program előzetes feliratkozás alapján állt össze. Megkötés nem volt, bárki készülhetett bármilyen irodalmi művel.
– A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a diákok ezúttal szabadon dönthettek arról, hogy milyen irodalmi szövegekkel állnak ki a közönség elé. A rendezvény mottója Erudíció és tradíció volt, amellyel a műveltség, pontosabban a műveletlenségből való kiemelés, valamint a hagyomány, a hagyományok továbbadásának gondolatára építettük fel a felolvasást. A hangulat most is remek, az érdeklődés pedig folytonos volt – nyilatkozta hírportálunknak Adorján Zoltán refis tanár, a 482 perces felolvasás egyik szervezője.
Mint mondta, céljaik között szerepelt, hogy tiszteletüket fejezzék ki az ősi kollégiumuk kulturális öröksége iránt, továbbá hasznosan és kellemesen töltsék el a szabadidejüket, nem utolsó sorban pedig népszerűsítsék az irodalmat.
A literatúra tengerében leginkább klasszikus irodalommal találkozhattak a szép számban megjelenő érdeklődők, de természetesen modern, illetve kommersz művek sem hiányozhattak a repertoárból. Végül összesen 62-en – túlnyomó többségben refis diákok – vettek részt a felolvasásban, amelynek jövőre folytatása várható.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!