Csak kapufáig jutott a Lombard II


2013-03-10 17:20:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csak kapufáig jutott a Lombard II főképe
November 11-e után a Lombard II ismét bajnoki találkozón lépett pályára. A pápai csapat a 13. helyen telelt, mérlegük három győzelem, két döntetlen, nyolc vereség. Az NB III-as tavaszi nyitányon ellenfelük a tabella 8. helyezettje, Csorna gárdája volt. Az odavágón 1-0-s hazai siker született, az a találkozó arról is emlékezetes marad, hogy kapus nélkül utaztak el Nagy Mihályék, így Somogyi Richárd állt a háló elé, ráadásul az 55. perctől kezdve Németh Máté kiállítása miatt emberhátrányban játszottak a pápaiak, a győzelmet érő találatot az 57. percben Gál Bence szerezte. A mieink kezdőjében az első csapattal készülő saját nevelésű labdarúgók mellett Jasarevic és Szolga személyében két visszajátszó is volt, a Lombard II a Nacsa – Enyingi Márk, Venczel, Enyingi Marcell, Páli – Horváth T., Somogyi, Grőber – Szolga, Király, Jasarevic kezdő 11-el vágott neki a 90 percnek. Kiváló teljesítményt nyújtottak a hazaiak, végigtámadták az első félidőt, számtalan helyzetet dolgoztak ki, de egyet sem tudtak értékesíteni. A 26. percben egy rossz felszabadítás után Ballához került a lecsorgó labda, aki nagy erővel kilőtte a jobb felsőt 0-1. A 37. percben Jasarevic szép szólóját követően buktatták a büntetőterületen belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Az első játékrész végén Páli beívelése Somogyit találta meg, ám nem sikerült a kapuba juttatni a labdát, Lőre védeni tudott. A folytatásban sem jött össze semmi a Lombardnak, Jasarevic nagy ziccerben a kapufát találta el, de Szolga előtt is adódott lehetőség, ám a helyzetek rendre kimaradtak, vagy a vendégek kapusa hárított. A Csorna egy jól eltalált lövéssel három ponttal távozott Pápáról.

Lombard Pápa II – Csorna 0 - 1 (0-1) Gsz.: Balla

Nagy Mihály: Csak dicsérni tudom a gyerekeket, mert nagyon jól játszottak. Nagy fölényben voltunk, de minden helyzetet elrontottunk, és a vendégek egy védekezési hibánkat kihasználva nyertek.

Lombard Pápa II: Nacsa – Enyingi Márk, Venczel, Enyingi Marcell, Páli – Horváth T. (Baldauf), Somogyi, Grőber – Szolga (Kalmár D.), Király, Jasarevic (Radics)
Jó: Az egész hazai csapat, ill. Lőre a mezőny legjobbja, Gál, Leal

A Lombard II a következő fordulóban Répcelakra, azt követően pedig Mosonmagyaróvárra látogat. Hazai pályán legközelebb március 31-én 15 órától szerepel a gárda a Dorog ellenfeleként.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!