20 éves a Bakony Judo Klub


2013-03-10 12:51:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


20 éves a Bakony Judo Klub főképe
1993. március 8-án néhány fiatal pápai cselgáncsozó úgy döntött, saját lábára áll, kipróbálja magát, mint edző, így barátaikkal megalakították a Bakony Judo Klubot. Végh József, Balikó András és Vadas Mercédesz vezetésével meg is kezdődött a munka, aminek az eredménye egy immár 20 éves sikertörténet. A kezdeti nehézségeken túllendülve a következetes munka meghozta gyümölcsét: a klub 20 éves fennállása alatt több száz érdeklődő ismerkedhetett meg e nemes sporttal, jó néhány országos bajnok vitte hírét városunknak és az egyesületnek. A Bakony Judo Klub immár olyan sportolóval is büszkélkedhet - Joó Ákos személyében - aki joggal pályázik a 2016-os riói olimpián való részvételre.
A Bakony Judo Klub azon kevés egyesület közé tartozik, ahol a munka nem egy ember vállát nyomja, hanem jelenleg is kilenc fekete öves mester tudja átadni a gyerekeknek a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatokat.
Az egyesületnek nemcsak múlta, jelene, hanem jövője is van: a XXI. század igényeihez igazodva egyszerre nyit a múlt és a jövő felé: szeptembertől egy saját dojoban tartja majd a kibővített edzéseit, itt nyílik lehetőség, hogy a versenyzésen kívül a judo tradícióit idéző formagyakorlatokkal foglalkozhassanak az érdeklődők, valamint a város sportolni vágyói önvédelmi technikákat tanulhassak a klub szakembereitől. A tervek között szerepel, hogy egyre több fiatalt vonjanak be a testedzésbe - hozzájárulva Jigoro Kano professzor elképzelésével -  „az ember tökéletesítéséhez.”
E neves évfordulót az egyesület judokái egy bensőséges hangulatú kis házi ünnepséggel tették emlékezetessé, mivel a nagy ünnep 2013. május 26-án lesz a Városi Sportcsarnokban, amikor Pápa városával közösen egy korábban nem látott méretű judo versenyt rendeznek, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki tatamira lép.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!