Nem bírt a listavezetővel a Bakonyerdő Pápa, a juniorok nagy győzelmet arattak


2013-03-09 19:48:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem bírt a listavezetővel a Bakonyerdő Pápa, a juniorok nagy győzelmet arattak főképe
Nehéz mérkőzés várt a Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior csapatára az NB II-es kézilabda bajnokság 14. fordulójában. A felnőttek ugyanis a veretlen listavezető Ács Kinizsi SC-vel néztek farkasszemet, míg az aranyra hajtó juniorok revansra készültek, mivel az odavágón 25-24-re kikaptak mai ellenfelüktől, melyet további két fiaskó követett.
Róth Gáborék a tavaszi nyitányon bosszantó vereséget szenvedtek a Mórtól, majd Komáromban sem sikerült gyarapítani pontjaik számát, a hazaiak 28-23 arányban otthon tartották a két pontot. Az Ács elleni októberi találkozón nem vallottak szégyent a mieink, hiszen a félidőben még két góllal vezettek, és végül mindössze három góllal maradtak alul. Kissé az öltözőben maradt a Bakonyerdő, ugyanis a 8. percben szerezték meg első találatukat Szakács révén, ekkor a vendégek már háromszor is mattolták Körli kapust. A negyed felétől kezdve fokozatosan melegedtek bele a meccsbe Kapcsándi Zsolt tanítványai, Körli Norbert remek védéseinek és Szakács hatékony támadójátékának köszönhetően a 23. percben Róth szemfüles passzából Nagy Péter lőtt gólt, így először vezettek a mieink (23. perc 6-5). A félidő végére Harcos és Reizinger találataival állandósult a kétgólos hazai vezetés, 10-8-as állásnál vonultak pihenőre a felek. Szünet után azonban valami megváltozott a pályán, a pápaiak nem találták az ácsiak hatékony védekezésének ellenszerét, a kilenc gólig jutó Bárdosit nem tudták tartani, így a 38. percben ismét egál volt az állás (12-12), majd a találkozó végkimenetelét is befolyásoló 6-0-s vendégroham következett (45. perc 12-18). Ezt követően felválta estek a gólok, sajnos tetézte a pápaiak problémáját, hogy Róth bokasérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a játékot. Kapcsándi Zsolt kapuscserével próbált változtatni a játék képén, ám Heizer sem tudott segíteni, a hajrára állandósult az ötgólos differencia. A Bakonyerdő megrángatta az oroszlán bajszát, sajnos erővel nem bírta a végén, így a listavezető 17-24 arányban győzni tudott.

Bakonyerdő-Elmax VSE - Ácsi Kinizsi SC 17-24 (10-8)

Kapcsándi Zsolt: Mindent megpróbáltunk, amíg a rövid padunk bírta, partiban voltunk. Sajnos a támadásaink nem akarnak összejönni, megvannak a figuráink, és abból a helyzeteink, mégis mindig kifele pattanik a labda. Amíg az irányítónk nem dőlt ki és fizikálisan bírtuk, uraltuk a mérkőzést, sajnos elfogytunk a végére. A sorsolás folytán most a könnyebbnek mondható összecsapások jönnek, bízom benne, hogy ezeken sikeresek leszünk.

Pápai gólszerzők:
Szakács Dániel 6
Reizinger Szabolcs 3
Harcos Bertalan 2
Kondor János 1
Kelemen Gyula 1
Sarus Ferenc 1
Bors Patrik 1
Fébert Levente 1
Nagy Péter 1

A juniorok egy igen parázs mérkőzésen 11-12-es félidőt követően 21-18 arányban nyerni tudtak, részletek hamarosan!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!