A Harlem Shake-láz Pápát is elérte


2013-03-08 16:37:03  | cikk: mo  | 


A Harlem Shake-láz Pápát is elérte főképe
Kissé nehézkesen indult az Ébredj, Pápa! elnevezésű, az egyik közösségi oldalon létrehozott csoport által szervezett villámcsődület a Kossuth utcán. A fiatalok ugyanis egy flash mobot szerettek volna véghez vinni, minél több résztvevővel, csatlakozva a közelmúltban divatossá vált Harlem Shake-lázhoz. A Harlem Shake tulajdonképpen egy zenés csődület, a résztvevők lüktető zenére laza mozdulatokkal, táncolnak, rugóznak, kalimpálnak, ugrálnak, a lényeg itt nem a koreográfián van, hanem az együttmozgás örömén.

Jabronka Richárd, az Ébredj, Pápa!-kezdeményezés ötletgazdája a villámcsődület után elmondta, az egyik közösségi oldalon meghirdette az eseményt, de sokkal többen eljöttek ma, mint ahányan résztvevőként csatlakoztak a portálon. Jabronka Richárd hozzátette, bátorság híján bár kevesen csatlakoztak a zenés csődülethez, az viszont biztató, hogy egy alulról szerveződő civil csoport rendezvényére ennyien, közel százan eljöttek. Az ötletgazda azt hangsúlyozta, az Ébredj, Pápa! lényege, hogy felrázza a pápaiakat, és olyan programokat szervezzen számukra, amelyek közösségépítő hatással bírnak. A kezdeményezés internetes felületén programajánlatokat lehet tenni, és amelyik program a legtöbb szavazatot kapja, azt megvalósítják a szervezők. Tervek már vannak: lesz pókerverseny, versmondó verseny, streetball-bajnokság, városbolyongó játék a város történeti vonatkozásainak előtérbe helyezésével és fejben van már a diákpárbajok újraindításának ötlete is – derült ki a mai alkalmon.

A rendezvényt a Pápa-holnap elnevezésű, baloldali hírportál is felkarolta. A program előtt a Pápa-holnap.hu tagjai, szerkesztői – köztük Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő és Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője – egy szál piros szegfűvel lepte meg a Kossuth utcán sétáló hölgyeket nőnap alkalmából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!