Sikeresen szerepeltek a refisek és a tánc-láncosok a veszprémi táncfesztiválon


2013-03-08 14:23:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sikeresen szerepeltek a refisek és a tánc-láncosok a veszprémi táncfesztiválon főképe
Második ízben rendezték meg Veszprémben az elmúlt hétvégén a II. Connector Táncfesztivált. A nagyszabású táncfesztiválon közel 3000 versenyző mutatkozott be a legkülönfélébb táncokkal, így tehát volt társastánc, akrobatikus rock and roll, klasszikus balett és hastánc, musical, valamint discotánc is. Városunkat a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának művészeti tagozatos diákjai, valamint a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei képviselték. Magyaróvári Zsuzsanna, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola táncpedagógusa érdeklődésünkre elmondta, a fesztivált második alkalommal rendezték meg, amin a pápaiak nagyon szépen szerepeltek.
- A Connector Táncfesztivál elsődleges célja, hogy érintkezésbe hozzon olyan táncstílusokat, amelyek amúgy ritkán találkoznak. A táncművészet komplex elegyét kívánja összehozni, s ezáltal összekapcsolni a táncosokat és a koreográfusokat is.
A Refiből két csoportot vittünk a rangos megmérettetésre, a 9. és 11. évfolyamosokat. A versenyre a társastánc mellett balettet is vittünk, amit tananyagként tanulnak is a diákok. Úgy gondolom, a fesztiválról nagyon szép eredményekkel távozhattunk, hiszen a 9. osztályosok még csak 6 hónapja járnak az iskolába, s máris elsők lettek junior, modern-kortárs kategóriában. A 11. évfolyamosok pedig a társastánccal harmadik helyezést érték el, felnőtt kategóriában, hiszen már elmúltak 16 évesek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. A Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézményből is két csoportot versenyeztettünk, ők három, illetve öt éve táncolnak már. A három éve táncolók negyedikek lettek, az öt éve táncolók, vagyis a salsa osztály a dobogó második fokára állhatott fel - mondta a tánctanár.
A 9. évfolyamot Holik Éva, a 11. évfolyamot pedig Magyaróvári Zsuzsanna készítette fel.
Kasza Eszter 11. osztályos tanuló a verseny kapcsán így fogalmazott:
- Kicsit izgultunk, mivel ez volt az első versenyünk. A fesztivál nagyon jól sikerült, sokat tanulhattunk más csoportoktól is, egészen a kicsiktől a felnőttekig. Úgy érzem, ügyesek voltunk, de van még hova fejlődnünk - tette hozzá a mosolygós lány.
Paksai Réka szintén pozitív élményekkel jött haza a megmérettetésről, ahol nagyon izgult.
- Sokan szurkoltak nekünk, s biztattak, ez nagyon jól esett. Úgy érzem, ügyesek voltunk, együtt tudtunk mozogni, ami nagyon fontos volt - mesélte Réka.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!