Zsivóczky pénzbüntetéssel sújtotta saját magát


2013-03-08 10:52:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Zsivóczky pénzbüntetéssel sújtotta saját magát főképe
Pápán még mindig beszédtéma a Ferencváros elleni szerdai Ligakupa találkozó. A klub vezetői nehezen emésztik meg Radványi Ádám játékvezetői tevékenységét, a pápaiak szerint ugyanis mindkét ferencvárosi gólt megelőzően szabálytalankodtak a Lombard játékosaival szemben, emellett a reklamáló Zsivóczky Gyulát és segítőjét Sütő Szilárdot is elküldte a kispadtól a hétvégén Győrött tevékenykedő sípmester (?), majd meccs után Bíró Péter klubtulajdonos is bekerült a jegyzőkönyvbe.
- Nagyot hibáztam, sajnos elszakadt a cérna, ahogy mondani szokták. Amikor lehiggadtam, bekopogtam a bírói öltözőbe, és elnézést kértem a sporiktól – mondta a Ferencváros elleni Ligakupa-meccsen lelátóra küldött Zsivóczky Gyula a Nemzeti Sportnak, akinek ugyanakkor nem változott meg a korábbi véleménye. – Amit a meccs közben gondoltam, azt most is fenntartom. Természetesen nem feltételezek szándékosságot a játékvezetőkről, de úgy érzem, a bíró döntően befolyásolta a mérkőzést. Rengeteget tévedett, sajnos a mi kárunkra, a második Fradi-találat előtt például nem vette észre, hogy szabálytalankodtak a játékosunkkal szemben és mi gyakorlatilag ezzel a góllal estünk ki. Szerettünk volna továbbjutni, s nézze meg, ha sikerül, most az Egerrel játszanánk az elődöntőben, és azért lenne esélyünk a finálé elérésére – emelte ki Zsivóczky, aki saját magát is megbüntette a kirohanása után. De nemcsak én borultam ki annál a bizonyos jelenetnél, hanem segítőim is, sőt Bíró Péter klubtulajdonos szintén. Nem tudom, előfordult-e már ilyen a magyar futball történetében, de a játékvezető Bíró urat is „kiállította”, az ő neve is bekerült a jegyzőkönyvbe, mehet fegyelmire. Ha ennyien reklamáltunk, abban azért lehet valami. Hogy hivatalosan milyen büntetést kapok, nem tudom. Mindenesetre én ötvenezer forintra megbüntettem magam. Ez a minimum. Egy edzőnek úgy kell viselkednie, hogy azzal példát mutat a játékosainak, nekem ez ott és akkor nem sikerült.
A Lombard Pápa szombaton 16 órától az MTK otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!